Dalaker: Tusen takk for inputs på minimesk! Jeg skal definitivt prøve det ut!
JørnP: Da lar jeg det stå på 300 gram Munich, så får vi se åssen smak det blir av det.
Gahr: Nå har jeg skiftet det ut med dekstrose som var det nærmeste jeg fant farin i lista på beercalc.
Tror jeg bare lar det stå på 300 gram å ser hvordan det blir. Blir nok ikke siste gang jeg brygger en Saison.
Min første Saison var en Nøgne Ø Saison, Husker at det var som om munnen min gikk inn i "Hyperspeed"!
Vil takke alle for hjelpen og inspilla til nå (Det kommer nok flere spm. etterhvert).
Uten dere og dette forumet ville nok mange hjemmebryggere fremdeles holdt seg
til "just add sugar and water" og bruksanvisningen som kommer med.
Her kommer the final recipe:
Statistics
Boil volume: 23 liters
Volume: 20 liters
OG: 1051
FG: 1007
Alcohol: 5.8 % by vol.
Colour: 9 EBC (Golden)
Bitterness: 24 IBU
BU/GU: 0.47
Fermentables
Dry Light Extract 2000 grammes
Dry Wheat Extract 300 grammes
Munich Malt 20 EBC 300 grammes (minimeskes)
Dextrose/Farin 300 grammes
Hops
Amarillo 6.5% alpha 20 grammes 60 minutes (Denne blir kun for bitterhet, derfor bruker jeg
det jeg har fra forrige brygg)
Styrian Golding 4.0% alpha 25 grammes 15 minutes
Styrian Golding 4.0% alpha 25 grammes 5 minutes
Styrian Golding 4.0% alpha 25 grammes dry hopped
Fermentation
Yeast: 3711 French Saison
Fermented at 20-27 degrees C for 14 days or more.
JørnP: Da lar jeg det stå på 300 gram Munich, så får vi se åssen smak det blir av det.
Gahr: Nå har jeg skiftet det ut med dekstrose som var det nærmeste jeg fant farin i lista på beercalc.
Tror jeg bare lar det stå på 300 gram å ser hvordan det blir. Blir nok ikke siste gang jeg brygger en Saison.
Min første Saison var en Nøgne Ø Saison, Husker at det var som om munnen min gikk inn i "Hyperspeed"!
Vil takke alle for hjelpen og inspilla til nå (Det kommer nok flere spm. etterhvert).
Uten dere og dette forumet ville nok mange hjemmebryggere fremdeles holdt seg
til "just add sugar and water" og bruksanvisningen som kommer med.
Her kommer the final recipe:
Statistics
Boil volume: 23 liters
Volume: 20 liters
OG: 1051
FG: 1007
Alcohol: 5.8 % by vol.
Colour: 9 EBC (Golden)
Bitterness: 24 IBU
BU/GU: 0.47
Fermentables
Dry Light Extract 2000 grammes
Dry Wheat Extract 300 grammes
Munich Malt 20 EBC 300 grammes (minimeskes)
Dextrose/Farin 300 grammes
Hops
Amarillo 6.5% alpha 20 grammes 60 minutes (Denne blir kun for bitterhet, derfor bruker jeg
det jeg har fra forrige brygg)
Styrian Golding 4.0% alpha 25 grammes 15 minutes
Styrian Golding 4.0% alpha 25 grammes 5 minutes
Styrian Golding 4.0% alpha 25 grammes dry hopped
Fermentation
Yeast: 3711 French Saison
Fermented at 20-27 degrees C for 14 days or more.