Brygget nylig denne: Saison Recipe - Autumn Saison | Brewgr
Pitchet på 20C så lot jeg den stige naturlig til 26C før jeg økte på opp mot 31C ila 3-4 dager. Tanken var å ha moderat med humle og krydderier og bare la gjæra komme til sin rett. Det ble forsåvidt godt men er noe som skurrer litt i smaken. Det er laang ettersmak som utvikler seg etter hvert som jo er spennende men samtidig litt krevende, er litt emmen og besk. Egentlig smaker det muligens rett og slett for mye gjær. Er ikke veldig erfaren med Saison men har noen brygg bak meg, alle med wlp566 og har liksom aldri blitt helt fornøyd.
Noen som vet noe om hva denne usmaken/gjærsmaken kan komme av? Leser om mange som gjærer høyt, til og med picher på 26C med denne gjæren.
Har høstet gjæren så har tenkt å bruke den i neste rygg også men har lyst til å prøve lav temperatur, noen som har prøvd seg ned mot lager-temp?
Og ikke minst, noen som har en kick-ass Saison oppskrift? Kan godt være litt mer vågal og mindre tradisjonell denne gangen..
Pitchet på 20C så lot jeg den stige naturlig til 26C før jeg økte på opp mot 31C ila 3-4 dager. Tanken var å ha moderat med humle og krydderier og bare la gjæra komme til sin rett. Det ble forsåvidt godt men er noe som skurrer litt i smaken. Det er laang ettersmak som utvikler seg etter hvert som jo er spennende men samtidig litt krevende, er litt emmen og besk. Egentlig smaker det muligens rett og slett for mye gjær. Er ikke veldig erfaren med Saison men har noen brygg bak meg, alle med wlp566 og har liksom aldri blitt helt fornøyd.
Noen som vet noe om hva denne usmaken/gjærsmaken kan komme av? Leser om mange som gjærer høyt, til og med picher på 26C med denne gjæren.
Har høstet gjæren så har tenkt å bruke den i neste rygg også men har lyst til å prøve lav temperatur, noen som har prøvd seg ned mot lager-temp?
Og ikke minst, noen som har en kick-ass Saison oppskrift? Kan godt være litt mer vågal og mindre tradisjonell denne gangen..
Sist redigert: