Steinar Tegneby
Norbrygg-medlem
Takk! Da er det ikke noe problem.Hvis du går på «søk» og så trykke på «avansert søk» så kan du velge tråd du vil søke i og mulighet å sortere etter dato med nyeste først
Takk! Da er det ikke noe problem.Hvis du går på «søk» og så trykke på «avansert søk» så kan du velge tråd du vil søke i og mulighet å sortere etter dato med nyeste først
Tja, men den vil jo overleve brygging i all fremtid, og alle andre oppgaver som bøtte.Jeg har vært på jakt etter en bøtte å samle eplejuice fra pressing, får ca 8 liter fra en batch. Men igjen, vet ikke om den er verdt 450 kr der heller...
Jeg vedder på at jeg kan ødelegge bøtta derom jeg er litt uforsiktig med denne...Tja, men den vil jo overleve brygging i all fremtid, og alle andre oppgaver som bøtte.
Må innrømme at jeg kjøpte den fordi den var stål og at den derfor ‘passer’ i bryggerietJeg har vært på jakt etter en bøtte å samle eplejuice fra pressing, får ca 8 liter fra en batch. Men igjen, vet ikke om den er verdt 450 kr der heller...
Jeg har spart en del kroner på Winexpert vinsett fra Brewshop. Så nå har jeg tre sett i tillegg til det jeg allerede har på flaske, som jeg blei veldig godt fornøyd med.Synes i grunn Black Week ikke har vært noe å snakke om. Noe også denne tråden viser med null aktivitet.
Selv om Brewshop har den del humle på tilbud, har jeg ikke noe interesse for dette i år.
Men det finnes ett unntak. Desverre gjør fraktkostnader dette uaktuelt for meg. Amundsen sin hjemmebryggerbutikk har priser som er verdt å heve et par øyenbryn.
AEB gjær med 40% avslag
Tørrgjær - Hopstore.no
Tørrgjær til ølbrygging er en fantastisk løsning for alle som ønsker å brygge øl av høy kvalitet. En av de største fordelene med t&oslwww.hopstore.no
Prisene på bokser ser rimlige ut.
Bokser - Hopstore.no
Når du brygger ditt eget øl hjemme, er det mange faktorer som spiller inn når det kommer til smak og holdbarhet. En av disse faktorene er hvordan du velger å tappe og lagre &owww.hopstore.no
Yakima Chief humle med greit avslag
Rundt midnatt lå det inne store avslag på 25kg malt. Fuglesang Pilsner og Simpson Golden Promise til under 300,-
Det var antakelig en feil, ser det er borte nå.
Basemalt - Hopstore.no
Her vi du finne basemalt fra Simpson og Fuglesang. Begge malterier er spesielt kjent for sin høye kvalitet og rike smak. Maltet er produsert av høykvalitetsbygg som er dyrket av dedikertwww.hopstore.no
Det står seg godt. Har flasker som er over året nå, lagra under trappa inne i huset sikkert litt varmere enn optimalt, men smaker ikke noe feil ved de enda. Flotte julegaver/bursdagsgaver eller å gi bort til verten hvis man blir invitert i selskaper.Skjønner bare ikke hvordan jeg skal få drukket 80 liter vin - jeg drikker jo nesten ikke vin .
Takk for den du, der gikk det tre tusen ut av kortet.. Frakta blei jo gratis med posten den selv med 240 ølbokser, tusen lokk, litt gjær og humle.Men det finnes ett unntak. Desverre gjør fraktkostnader dette uaktuelt for meg. Amundsen sin hjemmebryggerbutikk har priser som er verdt å heve et par øyenbryn.
Ja, jeg får nok ikke avsetningsvansker. Og ølkjeller'n har grei oppbevaringstemperatur; den varierer mellom 9-10 grader på vinteren og rundt 14 om sommeren. Det bør holde.Det står seg godt. Har flasker som er over året nå, lagra under trappa inne i huset sikkert litt varmere enn optimalt, men smaker ikke noe feil ved de enda. Flotte julegaver/bursdagsgaver eller å gi bort til verten hvis man blir invitert i selskaper.
Jeg testa et billig sett tidligere, hvitvin. Den var vel omtrent på nivå med hva jeg ville forventa av det billigste på polet. Ikke veldig godt, men det gikk an å drikke. (Og den forsvant på merkelig vis. Plutselig var det tomt.)Helt ærlig gutter, kan resultatet fra sånne sett sammenlignes med vanlig vin?
Er det bare hvitvin du har prøvd?Jeg testa et billig sett tidligere, hvitvin. Den var vel omtrent på nivå med hva jeg ville forventa av det billigste på polet. Ikke veldig godt, men det gikk an å drikke. (Og den forsvant på merkelig vis. Plutselig var det tomt.)
Winexpert-settet til 900 som jeg har testa, er vesentlig bedre. Sjøl om er vinen er helt fersk, synes jeg den er fullt på høyde med en ikke altfor dyr polvin. Jeg er ingen vinkjenner, og ser ingen grunn til å handle på polet når jeg har denne i kjeller'n. Og jeg ser for meg at den vil runde seg og utvikle seg litt, sjøl om jeg ikke trur at det ligger noe stort lagringspotensiale i den.
Og så er jeg spent på de litt dyrere settene jeg sitter med nå, som jeg ikke har gjort noe med enda.
Nei, det jeg nettopp har fått ferdig nå, er rødvin; et Classic Winexpert-sett med Carnernet Sauvignon-druer fra Chile. Saftig, fruktig, masse "bærsmak". Tørr, og med kraftige tanniner. Preg av fersk vin på en god måte. Ville vært farlig lett å bøtte nedpå mye av dersom jeg hadde hatt det med å bøtte nedpå mye vin.Er det bare hvitvin du har prøvd?
Ja, ja og ja. Lurer på å teste litt på boks av det Amarone settet jeg skal lage nå. 330ml er en fin porsjonspakke.Vinflasker, ølflasker, poser eller annet.
Ølflasker, kronkorker på vanlig måte.Hva tapper dere på?
Vinflasker, ølflasker, poser eller annet.
Amarone er kanskje det beste jeg vet. Bedre enn en Belgisk kvadruppel. Fint om du forteller hvordan resultatet ble. Jeg håper det faller gjennom i forhold til en god Amarone, for da slipper jeg å starte med vinlegging igjen. De to siste flaskene fra forrige vinleggingsperiode (midt på -80tallet) ligger fremdeles i kjelleren.Ja, ja og ja. Lurer på å teste litt på boks av det Amarone settet jeg skal lage nå. 330ml er en fin porsjonspakke.
Jeg prøvde meg vel også den gangen. Og flere andre. Som jeg husker det, blei det aldri laget noe som var i nærheta av å være godt. Det du får nå, er noe helt annet.Amarone er kanskje det beste jeg vet. Bedre enn en Belgisk kvadruppel. Fint om du forteller hvordan resultatet ble. Jeg håper det faller gjennom i forhold til en god Amarone, for da slipper jeg å starte med vinlegging igjen. De to siste flaskene fra forrige vinleggingsperiode (midt på -80tallet) ligger fremdeles i kjelleren.
Har laga en versjon før, det var av reserve settet. Dette er premium settet med 14 liter most og drueskall. Forrige var veldig god allerede etter seks måneder. Har ei flaske igjen av den som skal tas i jula tenkte jeg. Vinen er litt bløtere enn polvin, mangler litt av bittet. Men kan være at jeg drakk vinen for tidlig, for den saks skyld. Amarone skal jo lagres 2-5 år på fat før tapping på flasker.Amarone er kanskje det beste jeg vet. Bedre enn en Belgisk kvadruppel. Fint om du forteller hvordan resultatet ble. Jeg håper det faller gjennom i forhold til en god Amarone, for da slipper jeg å starte med vinlegging igjen. De to siste flaskene fra forrige vinleggingsperiode (midt på -80tallet) ligger fremdeles i kjelleren.