MonoBryggeriet
Norbrygg-medlem
Kjenner du til noen gode referanseøl det går an å få tak i?Jeg har tenkt det samme, og ser ingen klare grenser. Sist blei det mild av det, andre ganger har det blitt skotsk.
Kjenner du til noen gode referanseøl det går an å få tak i?Jeg har tenkt det samme, og ser ingen klare grenser. Sist blei det mild av det, andre ganger har det blitt skotsk.
Nei, dessverreKjenner du til noen gode referanseøl det går an å få tak i?
Mon tro om jeg misforstod deg nå? Lenken leder tilsynelatende til en post om Kinn Murar
Om det ikke er oppgitt lavere EBC/Lovibond ville jeg antatt sjokolademalt var vanlig sjokolademalt og ikke lys. På crystal malt 120 dersom det er amerikansk oppskrift er det nok lovibond farge og det blir crystal malt 240 (EBC) i norsk butikk du skal ha.Jeg har en oppskrift på en stout som jeg har lyst til å prøve,men jeg sliter litt med å finne tilsvarende navn på de mørke malttypene her i Norge og siden EBC/lovibond tall ikke er nevnt i oppskriften er jeg redd for å ha for mye av en bitter sort i den.
Så jeg lurer på om noen evt kan korrigere det jeg mener er korrekte maltyper i denne oppskriften :
4,5 kg Pale malt (2 Row) : Jeg blir å bruke Maris Otter
1 kg Oat, flaked : Havregryn
0,5 kg Chocolate malt : Crisp low color chocolate ?
0,4 kg Barley, flaked : Flaket bygg
0,4 kg Crystal 120 malt : Fawcett crystal malt 100
0,4 kg Roasted barley : Crisp roasted barley (1250-1450 EBC) ?
0,2 kg Chocolate rye malt : ?
0,1 kg Black (Patent) malt : ?
Batch størrelse er relevantJeg har en oppskrift på en stout som jeg har lyst til å prøve,men jeg sliter litt med å finne tilsvarende navn på de mørke malttypene her i Norge og siden EBC/lovibond tall ikke er nevnt i oppskriften er jeg redd for å ha for mye av en bitter sort i den.
Så jeg lurer på om noen evt kan korrigere det jeg mener er korrekte maltyper i denne oppskriften :
4,5 kg Pale malt (2 Row) : Jeg blir å bruke Maris Otter
1 kg Oat, flaked : Havregryn
0,5 kg Chocolate malt : Crisp low color chocolate ?
0,4 kg Barley, flaked : Flaket bygg
0,4 kg Crystal 120 malt : Fawcett crystal malt 100
0,4 kg Roasted barley : Crisp roasted barley (1250-1450 EBC) ?
0,2 kg Chocolate rye malt : ?
0,1 kg Black (Patent) malt : ?
Takker så mye for hjelpen !!Om det ikke er oppgitt lavere EBC/Lovibond ville jeg antatt sjokolademalt var vanlig sjokolademalt og ikke lys. På crystal malt 120 dersom det er amerikansk oppskrift er det nok lovibond farge og det blir crystal malt 240 (EBC) i norsk butikk du skal ha.
Crisp Black Malt 100 g knust
Et røstet malt fra Crisp Malting Group. 1. Bestiller du malt til et eller flere brygg? Hjelp oss med å sende dette i riktig forpakning;Alle malttyper som bestilles over et kilo, blir pakket i separate poser.Flere malttyper i samme ordre med volum under et kilo vil bli behandlet som en oppskrift...www.bryggselv.no
Aha.............25 l før kok.Batch størrelse er relevant
Om du vil unngå bitterhet fra maltet så velg mørke maltsorter som er "debittered", altså uten skall. F.eks: Norsk Roasted Barley 1100 EBC / 413,1 L - Strømmen Hjemmebrygg ASJeg prøver å unngå noe som er veldig bittert. Basically
Litt seint å spørre om råd, men brygget neipa med utgangspunkt i fort point fra trillium, ble en litt annen maltbase, men det jeg lurte på, er hvilken humle jeg skal bruke i tillegg til Columbus? Humleskjemaet som ble brukt ser sann ut
10g Columbus @60min
30g Columbus @10min
75g Columbus @30min wp (70°)
150g xxxx @dryhop (Citra i orginal oppskriften)
37g Columbus @dryhops
trillium har vist flere versjoner, der de bytter ut Citra med feks galaxy eller el dorado.. noen som har et annet tips til hva som kan funke??
Hvor har du det fra at Bobek kun er bitterhumle? Ref. Bryggselv er det en "utpreget smak/aromahumle". Andre steder sier den er universal bittering & aroma. Det ser ut som Fuggle, Aurora, Willamette og Styrian Golding er ofte anbefalte erstatninger.Hei.
Jeg tenker å brygge ett tidligere ølsett fra Bryggselv, men skalert til 40L
Belgisk Trippel
I originaloppskriften så er det brukt Bobek ved 60m og 15m.
Det ser ut som det er vanskelig å få tak i Bobek og har sett at Beer Maverick anbefaler Fuggle som substitutt for Bobek.
Synes det er litt rart da Fuggle er Aromahumle og Bobek er bitterhumle.
Har dere andre eventuelle alternativer til Bobek?
Stod på samme side som anbefalingen om fuggle stod. Men da kjører jeg på fuggle.Hvor har du det fra at Bobek kun er bitterhumle? Ref. Bryggselv er det en "utpreget smak/aromahumle". Andre steder sier den er universal bittering & aroma. Det ser ut som Fuggle, Aurora, Willamette og Styrian Golding er ofte anbefalte erstatninger.
Ble litt kort tid for å skaffe noe slikt, men det noteres til neste gang!Om du vil unngå bitterhet fra maltet så velg mørke maltsorter som er "debittered", altså uten skall. F.eks: Norsk Roasted Barley 1100 EBC / 413,1 L - Strømmen Hjemmebrygg AS
Ble nelsonMosaic
Ser jo godt ut, det der. Du er vel ikke fryktelig opptatt av typeriktighet, men om en skulle skjele til det, så skal du være forsiktig med mengden citra. BJCP: May have a low to medium hop aroma, and can reflect almost any hop variety although citrusy, floral, fruity, and spicy notes are common.Driver og rydder i maltet mitt og tenkte jeg skulle brygge en enkel, american blonde. Jeg tok utgangspunkt i en tidligere blonde-oppskrift, men byttet ut litt malt slik at det passet med beholdningen min. Tror dere dette blir greit?
Casual Blonde
OG 1047, FG 1009, ABV 5%, Colour 8 EBC (Golden), Bitterness 21 IBU
31% Pilsner Malt
62% Maris Otter Pale Malt
4% Munich Malt
3% Acidulated Malt
Green Bullet 12.2 % @ 60 min og 20 min
Citra 11.0 % @ 5 min