Holmentoppen
Norbrygg-medlem
Et øl med såpass lav OG kan ofte føles litt tynt. For min del ville jeg droppet mais, og kanskje brukt litt mer smakfulle malt om du har. I et svakt øl vil 46 IBU føles veldig bittert. Magnum kan ha alfa mellom 12 og 16,4, så jeg ville vært varsom.Det blir endel sterke øl på fat, funderer på å lage en lav AVB variant på det jeg har tilgengelig i beholdningen.
Noen synspunkter her?
--OG: 1.023--FG: 1.004--IBU:46--EBC: 6.5--
2Kg Pils malt
0.2Kg Melanoidin
0.15Kg Syre malt
0.2Kg Flaket mais
15g Magnum @60
20g Bobek @30
30g Celeia @15
30g Bobek @5
20g Celeia @Hopstand
Mesk: 67C 60min, 78C 10min. Ingen skylling.
Har to pakker Brewly W34/70 lager gjær,
14dager på 14C.
Kan det kalles Mild Ale? BF kalkulererer ganske lav FG, kan det stemme da?