På tide å realisere dette prosjektet, da. Jeg skal brygge den en del sterkere enn Carnegies 5,5%, så jeg må ta ned % av krystall- og sjokomalt. Jeg lager først en oppskrift på 5,5%, og så legger jeg bare til basismalt
Tenker jeg splitter sjoko'n i like deler lys - bruker belgisk kaffemalt der - og mørk, samt overfører 1/5 av den til Special X, som vel er et hybridmalt. Skal gi godt med mørke frukter.
Krystallmalten vil jeg også splitte; 3/4 120 EBC og så en liten dose Dark Crystal.
Da blir det seende sånn ut:
Til 24 liter, med OG 1.087 og FG 1.024:
Malt
9,50 kg Pilsnermalt
0,50 kg Crystal 120
0.25 kg Mørk kaffemalt (Castle) 500 EBC
0,25 kg Mørk sjokolademalt
0,20 kg Dark Crystal
0,15 kg Special X 350 EBC
Humle
Challenger til 40 IBU
Gjær
w-34/70 (3.generasjon)
Salter
1 ts kalsiumklorid, 1/2 ts natriumbikarbonat (vil antakelig trenge det for å få pH'en på plass).
Meske et kvarter på 63, 45 min på 68 + 20 min på 72.
Første forsøk på dette ølet.
@LarsUlv Du brygget jo en sånn en. Hvordan ble den?