Tenker å høstet gjær som etter noen iterasjoner har blitt en sammensmelting av Saison og Wit. Tenker å prøve Kandisyrup for første gang og har bestillt det - etter sigende ypperste produktet fra Brewshop.
Her tenker jeg syrupen og klassiske humler skal stå i front men er usikker på maltbasen. Bør jeg legge til noe mer kompleksitet via f, eks Biscuit? Crystal? Cara? Eller et hint av noe mørkere f. eks Munich?
Jeg vlagte Torriefied foran vanlig hvete for bedre skumfasthet - er det i praksis noen forskjell?
Humlemengde og type? Jeg har også EKG og Saaz liggende.
% kg fermentable ppg L Usage
65% 5.5 Pilsner - BE 36 2° Mash
13% 1.1 Torrified Wheat - US 36 2° Mash
12% 1 Pale Ale - BE 38 2° Mash
11% 0.9 Candi Syrup D-45 32 34° Extract (flameout)
g variety type usage time AA IBU
25 Admiral Pellet Boil 60 minutes 13.5 23.1
20 Hallertauer Mittelfrüh Pellet Boil 15 minutes 4.3 2.9
30 Hallertauer Mittelfrüh Pellet Boil 0 minutes 4.3 0.0
Yeast
White Labs Belgian Saison I WLP565 83%
Wyeast Belgian Witbier 3944 83%
Mash
64 C for 60 minutes
78 C for 10 minutes
Water adjustment
0.07 kg CaSo4
0.04 kg CaCl2
RECIPE FACTS
Belgian Bastard
Saison
Batch Size 34.00 Liters
Boil Size 38.00 Liters @ 80 min
OG 1.060
FG 1.010
Color 7.9° SRM
Efficiency 78%
Bitterness 26.0 IBU (tinseth)
BG:GU0.43
Alcohol 6.4% ABV
Her tenker jeg syrupen og klassiske humler skal stå i front men er usikker på maltbasen. Bør jeg legge til noe mer kompleksitet via f, eks Biscuit? Crystal? Cara? Eller et hint av noe mørkere f. eks Munich?
Jeg vlagte Torriefied foran vanlig hvete for bedre skumfasthet - er det i praksis noen forskjell?
Humlemengde og type? Jeg har også EKG og Saaz liggende.
% kg fermentable ppg L Usage
65% 5.5 Pilsner - BE 36 2° Mash
13% 1.1 Torrified Wheat - US 36 2° Mash
12% 1 Pale Ale - BE 38 2° Mash
11% 0.9 Candi Syrup D-45 32 34° Extract (flameout)
g variety type usage time AA IBU
25 Admiral Pellet Boil 60 minutes 13.5 23.1
20 Hallertauer Mittelfrüh Pellet Boil 15 minutes 4.3 2.9
30 Hallertauer Mittelfrüh Pellet Boil 0 minutes 4.3 0.0
Yeast
White Labs Belgian Saison I WLP565 83%
Wyeast Belgian Witbier 3944 83%
Mash
64 C for 60 minutes
78 C for 10 minutes
Water adjustment
0.07 kg CaSo4
0.04 kg CaCl2
RECIPE FACTS
Belgian Bastard
Saison
Batch Size 34.00 Liters
Boil Size 38.00 Liters @ 80 min
OG 1.060
FG 1.010
Color 7.9° SRM
Efficiency 78%
Bitterness 26.0 IBU (tinseth)
BG:GU0.43
Alcohol 6.4% ABV