"Ser oppskriften min grei ut?" -Spør her.

Tenker å høstet gjær som etter noen iterasjoner har blitt en sammensmelting av Saison og Wit. Tenker å prøve Kandisyrup for første gang og har bestillt det - etter sigende ypperste produktet fra Brewshop.
Her tenker jeg syrupen og klassiske humler skal stå i front men er usikker på maltbasen. Bør jeg legge til noe mer kompleksitet via f, eks Biscuit? Crystal? Cara? Eller et hint av noe mørkere f. eks Munich?
Jeg vlagte Torriefied foran vanlig hvete for bedre skumfasthet - er det i praksis noen forskjell?

Humlemengde og type? Jeg har også EKG og Saaz liggende.


% kg fermentable ppg L Usage
65% 5.5 Pilsner - BE 36 2° Mash
13% 1.1 Torrified Wheat - US 36 2° Mash
12% 1 Pale Ale - BE 38 2° Mash
11% 0.9 Candi Syrup D-45 32 34° Extract (flameout)


g variety type usage time AA IBU
25 Admiral Pellet Boil 60 minutes 13.5 23.1
20 Hallertauer Mittelfrüh Pellet Boil 15 minutes 4.3 2.9
30 Hallertauer Mittelfrüh Pellet Boil 0 minutes 4.3 0.0

Yeast
White Labs Belgian Saison I WLP565 83%
Wyeast Belgian Witbier 3944 83%

Mash
64 C for 60 minutes
78 C for 10 minutes

Water adjustment
0.07 kg CaSo4
0.04 kg CaCl2

RECIPE FACTS
Belgian Bastard
Saison
Batch Size 34.00 Liters
Boil Size 38.00 Liters @ 80 min
OG 1.060
FG 1.010
Color 7.9° SRM
Efficiency 78%
Bitterness 26.0 IBU (tinseth)
BG:GU0.43
Alcohol 6.4% ABV
 
Noen som har noen innspill på denne?

#? Honey Lager
OG 55
FG 10
IBU 32
Abv. Ca 6%

72% Pilsner 3,5 EBC - GU40
3% Munich 15 EBC - GU2
25% Honning, type lyng(?) - GU13

Perle, 9%AA, @60 til 28 IBU
Tettnang, 3%AA, @10 til 4 IBU

Om Perle: "Behagelig blomstret og krydret duft". Dette forsvinner vel i kok.
Om Tettnang: "Mild og behagelig krydret og blomstret preg"

WLP833, pitch rate 2 mill/ml/Plato, @ 8-10°C

Normalt vil WLP833 dra denne ned til ca. FG13 (altså uten honning), men hvor mye ekstra ned vil denne gå da jeg har i honning? Satte FG10 litt på "gefühlen", men kanskje FG8 er mer realistisk? Hvis jeg mesker kanskje på 67-69°C kanskje jeg får den til å stoppe på rundt FG10 til FG13?
 
Sist redigert:
Trua? Veldig usikker på dette med vannjusteringer, har ikkje prøvd det noko særlig før..

Doppelbock

7.7% / 19.2 °P
All Grain
NH40L
63.6% efficiency
Batch Volume: 20 L
Boil Time: 120 min

Mash Water: 22.9 L
Sparge Water: 12.8 L
Total Water: 35.7 L
Boil Volume: 28.92 L
Pre-Boil Gravity: 1.063

Vitals
Original Gravity: 1.079
Final Gravity: 1.020
IBU (Tinseth): 18
Color: 49 EBC

Mash
Temperature — 65 °C — 60 min
Mash Out — 75 °C — 10 min

Malts (8.48 kg)
(65%) 5.512 kg — BestMalz Munich Dark — Grain — 25 EBC
(33%) 2.798 kg — Simpsons Finest Lager malt — Grain — 3 EBC
(2%) 170 g — Weyermann Carafa Special II — Grain — 820 EBC

Hops (40 g)
40 g — Hallertauer Mittelfrueh 4.5% — Boil — 60 min

Miscs
6 g — Calcium Chloride (CaCl2) — Mash
1 ml — Lactic Acid — Mash
3.35 g — Calcium Chloride (CaCl2) — Sparge
0.68 ml — Lactic Acid — Sparge

Yeast
1 pkg — White Labs WLP833 German Bock Lager
4 L starter — 400 g DME

Fermentation
Primary — 8 °C — 4 days
Primary — 10 °C — 1 days
Primary — 13 °C — 1 days
Primary — 16 °C — 1 days
Primary — 19 °C — 1 days
Cold Crash — 0 °C — 7 days

Water Profile
Ca+2: 86
Mg+2: 0
Na+: 6
Cl-: 134
SO4-2: 8
HCO3-: 49

Ser bra ut, men ville kanskje ikke kaldkræsjet før gjæringen er ferdig, så greit å sjekke.

Vannjusteringen ser ikke feil ut, men det er jo bryggekalkulatorer man kan bruke.
 
Litt mye Cacl? Du får jo god fylde fra 66% mørk munich og litt ekstra fra to timer koketid. så selv ville iallefall ikke jeg brukt så mye klorid i fare for at den kan bli "cloying". Og så ville jeg selv gæret den skikkelig og ikke med hurtigmetoden, men det er meg, hvorfor forpurre en så fin malt-øl liksom.
 
Ja som sagt så har eg fint lite greie på vannjustering. Og sjå vekk ifrå gjæringsprofilen, der ser eg at den har våre litt rar.. Tenkte 8C til nesten utgjæra, og so øke temp litt på slutten? Eller er det bere å la den stå lenge nok på 8C? (typ 3 veke?)
Om det er unødvendig i det heiletatt med salter so er no det det greiaste.
Har våre plaga litt med det eg trur er astrigens, så kanskje justere skyllevatn med melkesyre.. Har ikkje ph-måler, så får stole på kalkulatorane.
 
Nei trur eg drit i heile kloriden.. Satsar på nok fylde i frå malten og 2timers hard kok som du sei... vil ikkje ha det kvalmande heller :) takk for innspela!
 
Nei trur eg drit i heile kloriden.. Satsar på nok fylde i frå malten og 2timers hard kok som du sei... vil ikkje ha det kvalmande heller :) takk for innspela!

Jeg tror ikke det er så dumt. Det skal være lettdrikkelig samtidig som det er fyldig. Hvis du vil ha klorid så ville jeg (selv) cappet det på ca 20 PPM.
 
Tenker å høstet gjær som etter noen iterasjoner har blitt en sammensmelting av Saison og Wit. Tenker å prøve Kandisyrup for første gang og har bestillt det - etter sigende ypperste produktet fra Brewshop.
Her tenker jeg syrupen og klassiske humler skal stå i front men er usikker på maltbasen. Bør jeg legge til noe mer kompleksitet via f, eks Biscuit? Crystal? Cara? Eller et hint av noe mørkere f. eks Munich?
Jeg vlagte Torriefied foran vanlig hvete for bedre skumfasthet - er det i praksis noen forskjell?

Humlemengde og type? Jeg har også EKG og Saaz liggende.


% kg fermentable ppg L Usage
65% 5.5 Pilsner - BE 36 2° Mash
13% 1.1 Torrified Wheat - US 36 2° Mash
12% 1 Pale Ale - BE 38 2° Mash
11% 0.9 Candi Syrup D-45 32 34° Extract (flameout)


g variety type usage time AA IBU
25 Admiral Pellet Boil 60 minutes 13.5 23.1
20 Hallertauer Mittelfrüh Pellet Boil 15 minutes 4.3 2.9
30 Hallertauer Mittelfrüh Pellet Boil 0 minutes 4.3 0.0

Yeast
White Labs Belgian Saison I WLP565 83%
Wyeast Belgian Witbier 3944 83%

Mash
64 C for 60 minutes
78 C for 10 minutes

Water adjustment
0.07 kg CaSo4
0.04 kg CaCl2

RECIPE FACTS
Belgian Bastard
Saison
Batch Size 34.00 Liters
Boil Size 38.00 Liters @ 80 min
OG 1.060
FG 1.010
Color 7.9° SRM
Efficiency 78%
Bitterness 26.0 IBU (tinseth)
BG:GU0.43
Alcohol 6.4% ABV
565 går langt ned. Jeg tror FG på 1.010 kommer til å bli litt høyt.
 
Har tenkt å brygge en Imperial Brown Ale fra Ølbrygging i morgen. Madammen vil tilsette Dumle. Et vennepar forsøkte å tilsette Dumle i kok, men den svei litt i bunnen og ble brent. Lurte på å ta ut 3 liter vørte før kok og smelte Dumla på kjøkkenet i en tykkbunnet kjele, for så å tilsette vørteren under siste del av kok.
Synspunkt?
Vet at fettperler må/bør fjernes før gjæring.:D
 
Hei!
Har lyst til å prøve meg på en egenoppskrift med flere humler, jeg har kun brygget egne oppskrifter med singel hop før så det å sette sammen humler er noe helt nytt for meg.
Prøver å gå for noe tropisk.

Hvordan tror dere dette kan bli?

OG 1.077

6,35kg pale malt
0,35kg crystal 100
0,35 munic malt dark

60 min humle
30g amarillo
30g Motueka
25g citra

15 min humle
35g citra
30g amarillo
30g motueka

Tørrhumling
40g citra
40g amarillo
40g motueka

2 pk us 05

FG 1. 015
IBU 120
Usikker på om jeg skal kjøre dobbel eller enkel IPA. Hvis enkel så blir humle justert til litt lavere IBU.

Maltblandingen er helt kurant for den har jeg brukt i en SH lemondrop før, men hva med humleskjemaet? De siste IPAene mine har jeg brukt alt i 15 min 5 min og tørrhumle med stor suksess, ikke så glad i det veldig bittre, men nå tenkte jeg å teste da.
Tilbakemeldinger mottas med stor takk!
 
Sist redigert:
Hei!
Har lyst til å prøve meg på en egenoppskrift med flere humler, jeg har kun brygget egne oppskrifter med singel hop før så det å sette sammen humler er noe helt nytt for meg.
Prøver å gå for noe tropisk.

Hvordan tror dere dette kan bli?

OG 1.077

6,35kg pale malt
0,35kg crystal 100
0,35 munic malt dark

60 min humle
30g amarillo
30g Motueka
25g citra

15 min humle
35g citra
30g amarillo
30g motueka

Tørrhumling
40g citra
40g amarillo
40g motueka

2 pk us 05

FG 1. 015
IBU 120
Usikker på om jeg skal kjøre dobbel eller enkel IPA. Hvis enkel så blir humle justert til litt lavere IBU.

Maltblandingen er helt kurant for den har jeg brukt i en SH lemondrop før, men hva med humleskjemaet? De siste IPAene mine har jeg brukt alt i 15 min 5 min og tørrhumle med stor suksess, ikke så glad i det veldig bittre, men nå tenkte jeg å teste da.
Tilbakemeldinger mottas med stor takk!

Jeg skal ikke kommentere kombinasjonen av humler, bare si at det ikke er noe særlig poeng i å bruke disse humlene som bitterhumle. Få heller tak i Columbus (CTZ), som du kan få for nesten halve prisen, og som har dobbelt så mye alfasyre som Amarillo og Motueka.
 
Jeg skal ikke kommentere kombinasjonen av humler, bare si at det ikke er noe særlig poeng i å bruke disse humlene som bitterhumle. Få heller tak i Columbus (CTZ), som du kan få for nesten halve prisen, og som har dobbelt så mye alfasyre som Amarillo og Motueka.
Takk for tips [emoji16]
 
Tilbake
Topp