Finn Berger
Moderator
Ønsker meg en APA med god smaksfylde og godt humlekick uten for mye alkohol. Maltoppskrifta er løst basert på Zainasheffs på s.134 i Brewing Classic Styles. Jeg er usikker på IBU-beregninga. Ikke at jeg er så opphengt i det tallet, jeg tenker i retning "nok, men langt unna for mye". Sånn 35ish. Her ligger det 6 Ibu på 60 minutter, og så spørs det hva jeg får ut av WP på 80 grader i 10 minutter. Jeg får dessuten opplevd bitterhet ut av denne tørrhumlinga, også, så basert påden begrensede erfaringa jeg har med denne formen for humling, vil jeg tro at dette skulle holde sånn akkurat. Men jeg vil veldig gjerne ha kommentarer på det.
APA med Lemondrop og Mosaic oktober 2018
OG 1.048, FG 1.011 (77% utgjæring), ABV 4,9%, SRM 15. Meske på 67 grader + 72. Batch sparge, 80% effektivitet.
Malt til 24 liter ferdig øl.
3,5 kg Pale malt
1,0 kg Lyst münchner
0,5 kg Hvetemalt
0,3 kg Special Roast 100 EBC
Humle (32 liter til kok, 28 liter etter kok)
5 gr Simcoe (13%) @ 60
25 gr Lemondrop (5,5%) @ WP 80/10
25 gr Mosaic (12,5%) @ WP 80/10
20 gr Lemondrop DH etter 2 dager
20 gr Moasaic DH etter 2 dager
30 gr Lemondrop DH etter 6 dager
30 gr Moasiac DH etter 6 dager
Gjær
WLP 013 London Ale
APA med Lemondrop og Mosaic oktober 2018
OG 1.048, FG 1.011 (77% utgjæring), ABV 4,9%, SRM 15. Meske på 67 grader + 72. Batch sparge, 80% effektivitet.
Malt til 24 liter ferdig øl.
3,5 kg Pale malt
1,0 kg Lyst münchner
0,5 kg Hvetemalt
0,3 kg Special Roast 100 EBC
Humle (32 liter til kok, 28 liter etter kok)
5 gr Simcoe (13%) @ 60
25 gr Lemondrop (5,5%) @ WP 80/10
25 gr Mosaic (12,5%) @ WP 80/10
20 gr Lemondrop DH etter 2 dager
20 gr Moasaic DH etter 2 dager
30 gr Lemondrop DH etter 6 dager
30 gr Moasiac DH etter 6 dager
Gjær
WLP 013 London Ale