Kutte ut 60min humle?
Tror du ellers denne kombinasjonen kan bli bra?
Men tror jeg hadde gjort noe sant selv:
60min: Columbus-ish
15 eller 10min: citra, amarillo motueka
0min eller hopstand: citra, amarillo, Motueka
Dry hop: citra, amarillo, Motueka.
Tenkte å teste ut litt New Zealand humler og satt sammen denne pale alen. Hadde håpet på en superfruktig pale ale med masse gode smaker, istedenfor fikk jeg en utrolig kjedelig øl med veldig lite definerte smaker. Går rett i sluken.
Har jeg gjort noe utrolig feil da jeg satt sammen oppskriften eller er humlene ikke så fruktige som jeg trodde?
Mesket på 67 grader, FG ble 1.010. Whirlpool humle ble tilsatt ved 80 grader og fikk stå i 30 minutter. Startet gjæring på 18,5 og avsluttet på 20. Lukket overføring fra gjæringstank til fat.
Vis vedlegget 37834
565 går langt ned. Jeg tror FG på 1.010 kommer til å bli litt høyt.
Denne tråden er ubrukelig, totalt hit and miss om man får svar.
Dette er vel ikke rette innstillingen, vel? Jeg har også hatt innlegg ingen har svart på, men normalt får man jo svar ganske fort daDenne tråden er ubrukelig, totalt hit and miss om man får svar.
Denne tråden er ubrukelig, totalt hit and miss om man får svar.
Kanskje ikke rett innstilling men rett virkemiddel var det tydeligvis. Jeg har prøvd meg på denne tråden flere ganger tidligere med dårlig resultat. Har seff aldri tolket det som det er mangel på vilje eller kunnskap - Norbrygg er et fantastisk bra forum. Problemet er heller teknisk, om man ikke får svar med en gang drukner posten i de som kommer bak, derav "ubrukelig". Meg er det ikke spesielt synd på men litt kjipt om nybegynnere som står å svetter over kjelen ikke får den viktige betryggellsen om at feil stort sett ikke har så store konsekvenser i ølbrygging .Dette er vel ikke rette innstillingen, vel? Jeg har også hatt innlegg ingen har svart på, men normalt får man jo svar ganske fort da
Ser det rimelig greit ut, tenker vi vel kanskje at vi ikke har noe særlig å bidra med. Du kan jo tolke mangelen på svar som et "OK, kjør på".
Det er nokså vanskelig å mene noe om hvilken av de humlene du nevner, du bør bruke, f.eks.. Smak og behag. Ingen blir noe annet enn godt.
Saison er en veldig vid stil, så det er lite som blir "feil", også. Jeg liker mine helt lyse - men hadde det hjulpet deg noe særlig å få vite det?
Torrefied vs hvetemalt? Det er vel sånt de fleste ikke egentlig veit. Så det er sånt du like gjerne kan/må google sjøl.
Takk for svar! Vel det er grenser for hva man kan kalle en Saison og det er hvertfall ikke noen garanti for at noe blir godt! Her gikk det mer på bruk av kandisyrup, siden jeg aldri har brukt det før hadde jeg håpt på litt erfaring ift hvor mye fylde og kompleksitet det gir en lys maltbase.
PS jeg har Googlet torrified vs vanlig hvete og fikk omtrent det svaret du gir så jeg lette etter en second opinion, er det ikke det forum er til for?
Får man ikke høyere OG av å bruke Torrified vs malt?, mulig jeg tar feil...
Meina eg he hørt at torrified blei mykje brukt i bryggeri i England for å halde kostnadane nede.. har prøvd i Wit med og uten, merka egentlig ikkje noko særlig forskjell.
Da bytter jeg ut Torrified med vanlig så kan jeg heller teste ut effekten av Torrified på et annet øl som har litt færre øvrige variabler. Kan gjerne poste noen erfaringer med kandisyrupen om det er interesse for det, dette skal hvertfall være produkter av beste kvalitet: http://www.candisyrup.com/products.html
Der ser du for å oppklare min uvitenhet så kom jeg nå på at dette selvsagt gjelder Torrified vs flaket hvete der noen velger å bruke Torrified for å lette konverteringen av sukkeret. Terrified...Mulig jeg tar feil, også - men det ville overraske meg om det var særlig forskjell. I følge kalkulatoren til Brewer'sfriend får du 1.032 omdu brygger en 21 liters batch med 3 kg torrefied, mens du får 1.033 med hvetemalt.