Har nå brygget 6 brygg basert på andres oppskrifter og har lyst til å prøve meg på min egen. Har prøvd å sette sammen en Amerikansk IPA som jeg ønsker skal bli frisk, ren og med masse god humlearoma. Har hatt god erfaring med Amarillo og Simcoe tidligere og har derfor lyst til å bruke disse. Hveten er for å få litt ekstra skum. Fornuftig eller ikke?
Hvordan ser dette ut?
Brew Method: All Grain
Style Name: American IPA
Boil Time: 60 min
Batch Size: 23 liters (fermentor volume)
Boil Size: 30 liters
Boil Gravity: 1.049
Efficiency: 75% (brew house)
STATS:
Original Gravity: 1.064
Final Gravity: 1.014
ABV (standard): 6.57%
IBU (tinseth): 69.85
SRM (morey): 7.12
FERMENTABLES:
5.5 kg - United Kingdom - Maris Otter Pale (88.7%)
0.25 kg - United Kingdom - Munich (4%)
0.2 kg - United Kingdom - Wheat (3.2%)
0.25 kg - United Kingdom - Cara Malt (4%)
HOPS:
15 g - Simcoe, Type: Pellet, AA: 12.7, Use: First Wort, IBU: 23.35
15 g - Amarillo, Type: Pellet, AA: 8.6, Use: First Wort, IBU: 15.81
15 g - Simcoe, Type: Pellet, AA: 12.7, Use: Boil for 60 min, IBU: 21.23
20 g - Amarillo, Type: Pellet, AA: 8.6, Use: Boil for 5 min, IBU: 3.82
20 g - simcoe, Type: Pellet, AA: 12.7, Use: Boil for 5 min, IBU: 5.64
30 g - Cascade, Type: Pellet, AA: 7, Use: Dry Hop for 10 days
30 g - Amarillo, Type: Pellet, AA: 8.6, Use: Dry Hop for 10 days
30 g - simcoe, Type: Pellet, AA: 12.7, Use: Dry Hop for 10 days
MASH GUIDELINES:
1) Infusion, Temp: 66 C, Time: 60 min, Amount: 23 L
2) Infusion, Temp: 78 C, Time: 15 min, Amount: 12.9 L, Skylling
Starting Mash Thickness: 3.7 L/kg
OTHER INGREDIENTS:
1 g - Protafloc, Time: 15 min, Type: Fining, Use: Boil
YEAST:
White Labs - California Ale Yeast WLP001
Starter: No
Form: Liquid
Attenuation (avg): 76.5%
Flocculation: Medium
Optimum Temp: 20 - 22.78 C
Fermentation Temp: 18 C
NOTES:
Skylles med anslagsvis 12,9 liter eller til oppnådd 30 liter før kok.