"Ser oppskriften min grei ut?" -Spør her.

Hmm.. lurer på å brygge en saison med rug og nelson sauvin. Men har ingen erfaring med saisongjær tidligere, noen anbefalinger? Som kan passe denne oppskriften?

Oppskrift:

18 liter
OG: 1.050
IBU: 25

85% pale malt
10% rug malt
5% flaket rug

x g Columbus @ 60 min for å nå ibu
100 g Nelson Sauvin tørrhumle
 
Jeg la dette kjapt inn i beercalc.org med mine gamle BIAB-verdier for effektivitet og fikk preboil SG med 16 liter på 1042 og OG med 13 liter på 1052.

Så, ja, du har godt utbytte innenfor normalen for BIAB. Effektiviteten i programmet har jeg satt til 74% for disse beregningene.
Takker! Batchen har gjært ned fra 54 til 13 ~ish i dag, dvs siden natt til tirsdag. Lurer nå på om jeg skal åpne døren til boden noen dager for å få litt høyere temp, eller bare la den gå som den gjør nå. Har lest både og fra forskjellige kilder på nettet... o_O
 
Da har du rimeligvis stort utbytte av boka How to Brew av en annen ingeniør, John Palmer:). Der er det store partier jeg hopper over. Jeg er nemlig filolog - på 40. året (eller noe sånt. Tall er vanskelig;).)
Ja tenker på å anskaffe den. Har lest den versjonen som ligger på nettet flere ganger, men det er vel kanskje ennå mer i de nyere revisjonene
 
Hei.
Tenkte prøva meg på denna,kanskje som påskeøl. Ynskjer hint av litt kaffi og appelsin utan og tilsetta noko.
Castle Malting
Pale Malt 90%
Cara Pils 5%
Cafe Light 5%
Humle Challanger
60min til ca.40 IBU
15min,5min og torrhumle 1.7gr/ltr
Meiskar på 66c
Gjær WLP051
Ser fø meg OG på ca.1.054-56
FG på rundt 1.014

Har ikkje brukt Challanger før,men meinar eg har lest at den skal gje hint av appelsin.
 
Ser dette greit ut?
SMaSH, pale ale og chinook.
Us-05 gjær.
de4cdaf22f2e2c3d89469473441f74d6.jpg
1621f06ce76993e3e6ecc90c79abe4f1.jpg
 
Har lyst til å prøve meg på en helt enkel Golden Ale (Tror jeg det blir...). Kan noen komme med tips på humleskjema? Jeg er litt blank. Bør jeg kanskje droppe Magnum og kjøre EKG hele veien? @Finn Berger ? :)

Original Gravity: 1.058
Final Gravity: 1.013
ABV (standard): 5.85%
IBU (tinseth): 33.54
SRM (morey): 6.3

FERMENTABLES:
6 kg - United Kingdom - Maris Otter Pale (100%)

HOPS:
15 g - Magnum, Type: Pellet, AA: 15, Use: Boil for 60 min, IBU: 25.56
25 g - East Kent Goldings, Type: Pellet, AA: 5, Use: Boil for 10 min, IBU: 5.15
25 g - East Kent Goldings, Type: Pellet, AA: 5, Use: Boil for 5 min, IBU: 2.83
25 g - East Kent Goldings, Type: Pellet, AA: 5, Use: Boil for 0 min

MASH GUIDELINES:
1) Temp: 66 C, Time: 60 min, Amount: 23 L

YEAST:
Fermentis / Safale - English Ale Yeast S-04
 
Har lyst til å prøve meg på en helt enkel Golden Ale (Tror jeg det blir...). Kan noen komme med tips på humleskjema? Jeg er litt blank. Bør jeg kanskje droppe Magnum og kjøre EKG hele veien? @Finn Berger ? :)

Original Gravity: 1.058
Final Gravity: 1.013
ABV (standard): 5.85%
IBU (tinseth): 33.54
SRM (morey): 6.3

FERMENTABLES:
6 kg - United Kingdom - Maris Otter Pale (100%)

HOPS:
15 g - Magnum, Type: Pellet, AA: 15, Use: Boil for 60 min, IBU: 25.56
25 g - East Kent Goldings, Type: Pellet, AA: 5, Use: Boil for 10 min, IBU: 5.15
25 g - East Kent Goldings, Type: Pellet, AA: 5, Use: Boil for 5 min, IBU: 2.83
25 g - East Kent Goldings, Type: Pellet, AA: 5, Use: Boil for 0 min

MASH GUIDELINES:
1) Temp: 66 C, Time: 60 min, Amount: 23 L

YEAST:
Fermentis / Safale - English Ale Yeast S-04
Ser vel bra ut det der? Du kan jo evt høre på @Miguel (sånn jeg tolker hans råd), kjøle ned vørteren til 60 grader og lempe oppi en dose EKG, evt droppe den siste du har satt opp.
 
Har lyst til å prøve meg på en helt enkel Golden Ale (Tror jeg det blir...). Kan noen komme med tips på humleskjema? Jeg er litt blank. Bør jeg kanskje droppe Magnum og kjøre EKG hele veien? @Finn Berger ? :)

Original Gravity: 1.058
Final Gravity: 1.013
ABV (standard): 5.85%
IBU (tinseth): 33.54
SRM (morey): 6.3

FERMENTABLES:
6 kg - United Kingdom - Maris Otter Pale (100%)

HOPS:
15 g - Magnum, Type: Pellet, AA: 15, Use: Boil for 60 min, IBU: 25.56
25 g - East Kent Goldings, Type: Pellet, AA: 5, Use: Boil for 10 min, IBU: 5.15
25 g - East Kent Goldings, Type: Pellet, AA: 5, Use: Boil for 5 min, IBU: 2.83
25 g - East Kent Goldings, Type: Pellet, AA: 5, Use: Boil for 0 min

MASH GUIDELINES:
1) Temp: 66 C, Time: 60 min, Amount: 23 L

YEAST:
Fermentis / Safale - English Ale Yeast S-04

Jeg lagde en lignende for 14 dager siden som jeg flasket i går. Smakte veldig lovende da [emoji3]
Det jeg opplevde, jeg nybegynner, var at jeg fikk ikke så mye utbytte som det stod i oppskriften. Jeg spurte på bryggebutikken hva feilen kunne være, og de sa at det var vanskelig å få ut mye av marris otter, så det var ikke noe de anbefalte til nybegynnere.
Fikk og på 38, skulle hatt 49. Fikk FG på 10.
Se bilder for humleskjema og gjær [emoji3]
ee0a12ffebc6913510fe1915cef7731e.jpg
6a73aa551d32e44e125eaed441500ff8.jpg
 
Jeg lagde en lignende for 14 dager siden som jeg flasket i går. Smakte veldig lovende da [emoji3]
Det jeg opplevde, jeg nybegynner, var at jeg fikk ikke så mye utbytte som det stod i oppskriften. Jeg spurte på bryggebutikken hva feilen kunne være, og de sa at det var vanskelig å få ut mye av marris otter, så det var ikke noe de anbefalte til nybegynnere.
Fikk og på 38, skulle hatt 49. Fikk FG på 10.
Se bilder
Dette ser ganske likt ut som oppskriften jeg har kokt i hop ja. Høres lovende ut.
Når det gjelder Maris Otter har jeg ikke samme erfaring. Har brukt Maris Otter i alle IPAene mine det siste året og har ikke hatt problemer med lavt utbytte. Kan dere ha vært uheldig med knusingen?
 
Har lyst til å prøve meg på en helt enkel Golden Ale (Tror jeg det blir...). Kan noen komme med tips på humleskjema? Jeg er litt blank. Bør jeg kanskje droppe Magnum og kjøre EKG hele veien? @Finn Berger ? :)

Original Gravity: 1.058
Final Gravity: 1.013
ABV (standard): 5.85%
IBU (tinseth): 33.54
SRM (morey): 6.3

FERMENTABLES:
6 kg - United Kingdom - Maris Otter Pale (100%)

HOPS:
15 g - Magnum, Type: Pellet, AA: 15, Use: Boil for 60 min, IBU: 25.56
25 g - East Kent Goldings, Type: Pellet, AA: 5, Use: Boil for 10 min, IBU: 5.15
25 g - East Kent Goldings, Type: Pellet, AA: 5, Use: Boil for 5 min, IBU: 2.83
25 g - East Kent Goldings, Type: Pellet, AA: 5, Use: Boil for 0 min

MASH GUIDELINES:
1) Temp: 66 C, Time: 60 min, Amount: 23 L

YEAST:
Fermentis / Safale - English Ale Yeast S-04

Jeg ville brukt en god del pilsnermalt, rett og slett. Det er vanlig i dette ølet (men ikke noe krav). Og så trenger du ikke så mye smaks- og aromahumle, sjøl om det sikkert ikke blir vondt. Derimot tror jeg du skal skru opp IBU'ene litt.

Angående bitterhumle: Jeg bruker heller Northern Brewer enn Magnum nå, men det spiller sikkert liten rolle.

Du kan jo få se oppskrifta jeg brukte. Ikke at den nødvendigvis er bedre enn din, men den legger ølet (enda) litt mer i retning en lys lager, og Golden Ale ble jo skapt for å konkurrere med den.

Jeg har ikke brukt 04, men ut fra hva jeg hører om den, er jeg litt skeptisk. Den bør visst i alle fall ikke gjæres for varmt. Men dette ølet skal vel gjerne være nokså reint, så det skal uansett ikke gjæres høyt. Nå er det vel tynt med gode tørrgjæralternativer for engelsk øl, så du har kanskje ikke så mye valg.


Malt til 24 liter
2,75 kg pilsnermalt
1,75 kg pale malt
Humle (35 IBU)
25 gr Northern Brewer @ 60
25 gr EKG @ 12
25 gr EKG @ 2
Gjær
WLP 013
 
Dette ser ganske likt ut som oppskriften jeg har kokt i hop ja. Høres lovende ut.
Når det gjelder Maris Otter har jeg ikke samme erfaring. Har brukt Maris Otter i alle IPAene mine det siste året og har ikke hatt problemer med lavt utbytte. Kan dere ha vært uheldig med knusingen?
Det er jeg usikker på, maltet var knust av ølbrygging til BB30 som jeg bruker. jeg fikk ikke vite dette før etter jeg hadde brygget med det. Problemet kom når det var mye MO, men du har kanskje hatt mye MO i IPAene dine og, så da har du nok kontroll :) lykke til. Min smakte som sagt lovende, selv om det ble 4% og ikke 5,1 som i oppskriften :)

Jeg fikk anbefalt Nottingham gjær i steden for 04 :) den skulle ikke være så lunefull som 04 :)
 
Jeg ville brukt en god del pilsnermalt, rett og slett. Det er vanlig i dette ølet (men ikke noe krav). Og så trenger du ikke så mye smaks- og aromahumle, sjøl om det sikkert ikke blir vondt. Derimot tror jeg du skal skru opp IBU'ene litt.

Angående bitterhumle: Jeg bruker heller Northern Brewer enn Magnum nå, men det spiller sikkert liten rolle.

Du kan jo få se oppskrifta jeg brukte. Ikke at den nødvendigvis er bedre enn din, men den legger ølet (enda) litt mer i retning en lys lager, og Golden Ale ble jo skapt for å konkurrere med den.

Jeg har ikke brukt 04, men ut fra hva jeg hører om den, er jeg litt skeptisk. Den bør visst i alle fall ikke gjæres for varmt. Men dette ølet skal vel gjerne være nokså reint, så det skal uansett ikke gjæres høyt. Nå er det vel tynt med gode tørrgjæralternativer for engelsk øl, så du har kanskje ikke så mye valg.

Takk for gode innspill! Kanskje jeg skal erstatte litt Maris Otter med Pilsner..
Grunnen til Magnum er at det er det jeg har og det bør vel ikke spille særlig rolle.

Hva har du hørt om 04? Jeg har aldri brukt den før.. Kanskje US05 er et bedre valg? Planen er å gjære den på 18 grader som jeg pleier med Amerikanske IPA og APA.
 
Tilbake
Topp