Hei,
Har lyst å prøve meg på en tsjekkisk mørk lager, en såkalt tmavè pivo. Noen som har brygget en slik? Var i Praha og smakte noen av disse ferske på tapp, og det var silky smooth. Virkelig bra øl.
Har mekket sammen en foreløpig oppskrift:
28L til kok
24L til gjæringskar
Koking: 90 min
OG: 1.059
FG: 1.014
IBU: 24.2
EBC: 53.6
Malt:
3.1kg Floor Malted Bohemian Pilsner (50.8%)
1.8kg Dark Munich Malt (29.5%)
0.7kg CaraMunich II (11.5%)
0.3kg Carafa II (4.9%)
0.2kg Melanoidin (3.3%)
Mesking:
55C 20 min
67C 60 min
72C 10 min
78C 5 min
Humle:
60 min: 10g Magnum
30 min: 15g Saaz
10 min: 20g Saaz
5 min: 20g Saaz
Gjær: Står mellom WLP800 og WLP802. Noen argumenter for/mot på disse?
Har lyst å prøve meg på en tsjekkisk mørk lager, en såkalt tmavè pivo. Noen som har brygget en slik? Var i Praha og smakte noen av disse ferske på tapp, og det var silky smooth. Virkelig bra øl.
Har mekket sammen en foreløpig oppskrift:
28L til kok
24L til gjæringskar
Koking: 90 min
OG: 1.059
FG: 1.014
IBU: 24.2
EBC: 53.6
Malt:
3.1kg Floor Malted Bohemian Pilsner (50.8%)
1.8kg Dark Munich Malt (29.5%)
0.7kg CaraMunich II (11.5%)
0.3kg Carafa II (4.9%)
0.2kg Melanoidin (3.3%)
Mesking:
55C 20 min
67C 60 min
72C 10 min
78C 5 min
Humle:
60 min: 10g Magnum
30 min: 15g Saaz
10 min: 20g Saaz
5 min: 20g Saaz
Gjær: Står mellom WLP800 og WLP802. Noen argumenter for/mot på disse?