Finn Berger
Moderator
Utmesksteget på 78 grader har antakelig heller ingen funksjonFlott - 1000 takk for det @Finn Berger
Mesking blir da for all tre 63 + 72 + 78 - det finnes, however, en del oppskrifter hvor hoved steget for dubbel og trippel er på 65 Celsius. Jeg lurer.....
Gjæringsprosedyre er som følge:
- pitch @ 17 Celsius - hold 2 dager
- Blonde: OG 1.063 - 25 liter - 400 B Cells - 3787
- Dubbel: OG 1.069 - 25 liter - 480 B Cells - 3787 eller B48
- Tripple: OG 1.079 - 25 liter - 630 B Cells - B48
- øk temp till 22 Celsius @ 1 Celsius per dag
- Dubbel og Trippel: tilsett sukker/syrup etter noe dager/etter stormgjæring er over - kok sukker i 1 liter speise fra samme batchen.
- Etter FG er nådd, senk temp till 10 Celsius - hold to - tre uker - dump yeast
- Senk till 6 Celsius - hold 2 dager - dump yeast
- Bottling - Carbonation. (jeg bruker F2 + Sukker)
Nici
Det er neppe noen merkbar forskjell på resultatet av 63 og 65 grader. Jeg starter gjerne på 65, fordi det er optimalt for å få gelatinisert mest mulig stivelse, og så lar jeg temperaturen synke naturlig til 63. (Jeg har ikke termostat, brygger i en vanlig kjele på plate.) Prosessene går litt langsommere på 63 grader, så bruk noe mer tid der (90 minutter). Til gjengjeld vil beta-amylasen holde seg bedre.



