"Ser oppskriften min grei ut?" -Spør her.

Går med tankene om en Belgian Single Hop inspirert av Duvel Tripel hop, men nedjustert til Session styrke. Hva tenker dere?
En slags mellomting av Belgisk Blond / Trappist Single / Belgisk IPA ?

Gjær, humle og malt er allerede bestilt så det parameteret er det (desværre) ikke no å gjøre med

Screenshot 2022-09-14 at 20.31.11.png
 
Jeg har disse humler:
100 gr. Simko 12 %
500 gr. Centennial 9,1 %
400 gr. Crysral 3,4 %

tar gjerne imot tips til sammensetning i et 100 liters brygg med høy IBU UTEN tørrhumling men tenkte det slik:
100 gr. simcoe 1 time
500 gram centenial 7 min
400 gram crystal flameout
jeg liker å bruke opp pakkene så jeg slipper rester som allikevel kastes senere.
er det en dårlig humlekombinasjon så skrik ut
Simcoe som bitterhumle er vel fornuftig med de humlene du har der. Bland de to andre, og tilsett 200 gram når det er igjen 2 minutter, og 700 gram i WP på 80 grader. Gi dem 20 minutter der før du kjøler videre.

Jeg er ikke ekspert på dette, men noe sånt har funka rimelig greit for meg.
 
Driver og skal kvitte meg med en del malt og vurderer en kitchen sink Stout imorgen. Her er det mye lageret som bestemmer, så tenkte å høre om dette blir helt corny eller bare gjør ting mer interessant og komplekst

1665835850099.png
 
Har lyst til å brygge en Imperia Stout hvor jeg splitter batchen i 2 og tilsetter rødvin og eikechips i den ene. Så ser meg om etter en passende oppskrift og kom over denne https://www.brewersfriend.com/homeb.../1848-barclay-perkins-ibst-1st-imperial-stout
Lurer på om jeg skal prøve meg på den. Har skalert etter beste evne.
Hva tror dere, både om prosjektet og base oppskriften?
Lurer kanskje mest på vannjusteringa. Aldri måttet bruke bakepulver før, men med all Brown malten ser det ut til at det kreves selv om jeg halverte mengden. Ser meg også om etter en erstatning for Wyeast - Whitbread Ale 1099
Humlen blir nok også endret noe (den er fårløbig bare skalert)

Screenshot 2022-10-19 at 11.04.09.png
 
Sist redigert:
Litt mye spessialmalt og krystalmalt kanskje, men kan gå for det
Hvilken ebc havner du på ?
Jeg brygget denne på søndag, var kreizi og brukte Lallemand Voss - men den har nå stoppet litt uventet på rundt 1.027 mot beregnet 1.019, selv om gjæren regnes som pålitelig så vidt jeg greier å lese på nett.

Det jeg begynte å tenke på er om det kan ha vært litt lite Diastic Power. Usikker på hvordan det gir utslag i praksis, opprinnelig utbytte og OG var som forventet.
 
Jeg brygget denne på søndag, var kreizi og brukte Lallemand Voss - men den har nå stoppet litt uventet på rundt 1.027 mot beregnet 1.019, selv om gjæren regnes som pålitelig så vidt jeg greier å lese på nett.

Det jeg begynte å tenke på er om det kan ha vært litt lite Diastic Power. Usikker på hvordan det gir utslag i praksis, opprinnelig utbytte og OG var som forventet.
Hvilken temperatur?
 
Diastic power påvirker normalt ikke utgjæringa, men det kan jo kanskje tenkes at hvis du fikk dårlig konvertering at noe av stivelsen fulgte med og det påvirket utgjæringa
 
Som sagt over kan du alltids prøve å tilsette en god dose(4 gram) gjærnæring i litt oppkokt vann, dumpe det i også swirle litt før du øker et par grader til.
Gikk akkurat tom for gjærnæring, så fikk også litt for lite in the first place - får prøve å handle imorgen
 
Tilbake
Topp