Trur ikke den der inneholder sink - av en eller annen grunn. Det gjør derimot Servomyces, som de også har.
Gjærnæring er i de fleste tilfeller unødvendig - i alle fall i brygget. Jeg trur behovet er større i en starter, der det blir mindre næring pr. celle. I den grad det blir mangel på noe, er det gjerne sink det kan bli lite av - i følge Palmers
How to Brew.
Teksten til Brewshop overdriver kraftig: "Gjærnæring er viktig for gjærhelsen og å bidra til optimale gjæringsforhold. Gjærnæring bidrar til raskere formering av gjærceller og raskere gjæring, forbedret flokkulering, gjærcellene blir mindre påvirket for stress, du reduserer faren for at gjæringen stopper opp, og senker risikoen for usmaker. ... . "
Teksten får det til å virke som direkte dumt å ikke bruke gjærnæring. Men har du sunn gjær i et brygg som ikke har større mengder sukker eller umalta korn, vil ikke gjærnæringa gjøre noe av dette. Er det nok næring i vørteren, er det ikke noe som blir bedre av å tilføre mer. Tvert i mot kan det bli dårligere. Scott Janish refererer i en
bloggartikkel der han så på faktorer som hadde betydning for produksjonen av estere og fuselalkoholer, et forsøk som viste det. (Scroll ned til du finner avsnittet om nutrients.) Hans konklusjon er at det kan være en ide å begrense bruken av gjærnæring til startere. (Palmer anbefaler forøvrig det samme.)