Som fersk brygger leste jeg hele boka "Ølbrygging fra hånd til munn" før jeg satte i gang med mitt BB30-sett og en Pale Ale.
Det står i boka at en bør måle SG etter mesking, før koking, for da kan en lettere regulere OG slik at den blir korrekt i forhold til oppskriften.
Det står videre at en bør sikte på en SG som er litt lavere enn oppgitt OG før kok, da SG vil stige pga væsketapet. Greit nok.
Men - hvor langt under OG skal en gå når en brygger med et 25-liters sett? Hvor mye vil SG stige (i snitt) under koking? Finnes det noen tommelfingerregel her?
--
Erlend Moen (forvirret...)
Det står i boka at en bør måle SG etter mesking, før koking, for da kan en lettere regulere OG slik at den blir korrekt i forhold til oppskriften.
Det står videre at en bør sikte på en SG som er litt lavere enn oppgitt OG før kok, da SG vil stige pga væsketapet. Greit nok.
Men - hvor langt under OG skal en gå når en brygger med et 25-liters sett? Hvor mye vil SG stige (i snitt) under koking? Finnes det noen tommelfingerregel her?
--
Erlend Moen (forvirret...)