Glemte å nevne at jeg bare har brygget halve batcher i min maskin. Har heller ikke gått videre fra ølsett, så jeg har ikke sjekket kverningen men det skal jeg gjøre.
Jeg leste en annen som mente at det rant fort i 60l brygger og 25l batch (husker ikke om det gjaldt BB60 eller netthandelen), men jeg kan se for meg at det har noe å si for farten at høyden på maltet blir mindre siden tønnen er bredere. Så hvis det er viktig at vannet renner sakte for å få med seg sukker, ser jeg problemet med mindre batcher i store maskiner.
Men kanaler er jo også en mulighet, jeg får huske å slå av pumpen og så røre rett før skylling neste gang
Jeg leste en annen som mente at det rant fort i 60l brygger og 25l batch (husker ikke om det gjaldt BB60 eller netthandelen), men jeg kan se for meg at det har noe å si for farten at høyden på maltet blir mindre siden tønnen er bredere. Så hvis det er viktig at vannet renner sakte for å få med seg sukker, ser jeg problemet med mindre batcher i store maskiner.
Men kanaler er jo også en mulighet, jeg får huske å slå av pumpen og så røre rett før skylling neste gang