vi brygger ofte størst mulige batcher på vår 50l, typisk 65-70l.
Med 55l vann til mesk og 13-14kg malt blir det fort litt skylling som tar tid og en del vann utenom skyllingen.
Det snakkes stadig om at avrenning ikke skal være under 1.004, noe som egentlig ikke har vært noe problem for oss. Har heller aldri merket noen usmak fra for mye skylling.
En liten ide jeg fikk er når mesking er ferdig å tappe av f.eks 25-30l vørter og erstatte med skyllevann og kjøre skyllingen nedenfra med pumpene i si ti min før maltrøret heises for avrenning og avtappet vørter tilsettes til koking.
Noen som har prøvd eller har innvendinger mot prosessen?
Tanken er å forenkle skyllingen og spare tid primært.
Med 55l vann til mesk og 13-14kg malt blir det fort litt skylling som tar tid og en del vann utenom skyllingen.
Det snakkes stadig om at avrenning ikke skal være under 1.004, noe som egentlig ikke har vært noe problem for oss. Har heller aldri merket noen usmak fra for mye skylling.
En liten ide jeg fikk er når mesking er ferdig å tappe av f.eks 25-30l vørter og erstatte med skyllevann og kjøre skyllingen nedenfra med pumpene i si ti min før maltrøret heises for avrenning og avtappet vørter tilsettes til koking.
Noen som har prøvd eller har innvendinger mot prosessen?
Tanken er å forenkle skyllingen og spare tid primært.