Erlendso
Dommer
Jeg har brygget en american imperial amber med Colombus og Sorachi-Ace.
Brukte colombus som bitterhumle og 50/50 Sorachi Ace - Colombus som smak og aroma. Av gammel vane brukte jeg relativt store mengder smak og aromahumle.
Brygget er fremdeles i gjæringskaret, men tok en smak her i går når jeg målte SG. Og det smaker, vel, rart. Kokosnøtter. Sitronsmaken er ikke slik som på fks. cascade, men mer som et slags rengjøringsmiddel.
Er det noen som har brukt Sorachi-Ace? Vil smaken etterhvert harmoniseres? Ser litt mørkt på å drikke "kokosmelk" utover høsten...
--------------------------------------------------------------------------
Sorachi Ace Amber
--------------------------------------------------------------------------
General
--------------------------------------------------------------------------
Category: American Ale
Subcategory: American Amber Ale
Recipe Type: Partial Mash
Batch Size: 24 L
Volume Boiled: 27.5 L
Mash Efficiency: 80 %
Total Grain/Extract: 6.92 kg
Total Hops: 98.0 g
Calories (12 fl. oz.): 248.9
Ingredients
--------------------------------------------------------------------------
4.5 kg Pale Ale Malt
0.23 kg CaraMalt
0.23 kg Crystal Malt 60°L
0.23 kg British Dark Crystal
0.23 kg English Amber Malt
1.5 kg Dry Light
18 g Columbus (Pellets, 14.5 %AA) boiled 60 minutes.
25 g Sorachi Ace (Pellets, 12.85 %AA) boiled 10 minutes.
25 g Columbus (Pellets, 14.5 %AA) boiled 10 minutes.
25 g Sorachi Ace (Pellets, 12.85 %AA) boiled 1 minutes.
25 g Columbus (Pellets, 14.5 %AA) boiled 1 minutes.
Yeast: Fermentis US-05 Safale US-05
Notes
--------------------------------------------------------------------------
Mash @ 66*C for 90 min
Vital Statistics
--------------------------------------------------------------------------
Original Gravity: 1.075
Terminal Gravity: 1.017
Color: 16.33 SRM
Bitterness: 47 IBU
Alcohol (%volume): 7.6 %
Brukte colombus som bitterhumle og 50/50 Sorachi Ace - Colombus som smak og aroma. Av gammel vane brukte jeg relativt store mengder smak og aromahumle.
Brygget er fremdeles i gjæringskaret, men tok en smak her i går når jeg målte SG. Og det smaker, vel, rart. Kokosnøtter. Sitronsmaken er ikke slik som på fks. cascade, men mer som et slags rengjøringsmiddel.
Er det noen som har brukt Sorachi-Ace? Vil smaken etterhvert harmoniseres? Ser litt mørkt på å drikke "kokosmelk" utover høsten...
--------------------------------------------------------------------------
Sorachi Ace Amber
--------------------------------------------------------------------------
General
--------------------------------------------------------------------------
Category: American Ale
Subcategory: American Amber Ale
Recipe Type: Partial Mash
Batch Size: 24 L
Volume Boiled: 27.5 L
Mash Efficiency: 80 %
Total Grain/Extract: 6.92 kg
Total Hops: 98.0 g
Calories (12 fl. oz.): 248.9
Ingredients
--------------------------------------------------------------------------
4.5 kg Pale Ale Malt
0.23 kg CaraMalt
0.23 kg Crystal Malt 60°L
0.23 kg British Dark Crystal
0.23 kg English Amber Malt
1.5 kg Dry Light
18 g Columbus (Pellets, 14.5 %AA) boiled 60 minutes.
25 g Sorachi Ace (Pellets, 12.85 %AA) boiled 10 minutes.
25 g Columbus (Pellets, 14.5 %AA) boiled 10 minutes.
25 g Sorachi Ace (Pellets, 12.85 %AA) boiled 1 minutes.
25 g Columbus (Pellets, 14.5 %AA) boiled 1 minutes.
Yeast: Fermentis US-05 Safale US-05
Notes
--------------------------------------------------------------------------
Mash @ 66*C for 90 min
Vital Statistics
--------------------------------------------------------------------------
Original Gravity: 1.075
Terminal Gravity: 1.017
Color: 16.33 SRM
Bitterness: 47 IBU
Alcohol (%volume): 7.6 %