Lurer på å bygge meg en motstrøms kjøler, men det er ting jeg ikke forstår som det hadde vært fint om noen kunne hjelpe meg å forstå.
Når kok er ferdig skrur en av varmen og det slutter å koke, temperaturen i brygget ligger oppunder 100 grader. Vil det ikke fremdeles skilles ut bitterstoffer av humlen frem til at ølet hat blitt kjølt? Må mann først forkjølekjøle det ned et stykke med spiralkjøler? Dersom det er et brygg på 40 liter kan kjøleprosessen fort ta litt tid, er motstrøms kjøler fremdeles brukbart til dette?
Når kok er ferdig skrur en av varmen og det slutter å koke, temperaturen i brygget ligger oppunder 100 grader. Vil det ikke fremdeles skilles ut bitterstoffer av humlen frem til at ølet hat blitt kjølt? Må mann først forkjølekjøle det ned et stykke med spiralkjøler? Dersom det er et brygg på 40 liter kan kjøleprosessen fort ta litt tid, er motstrøms kjøler fremdeles brukbart til dette?