Leho
Norbrygg-medlem
Jeg vurderer å brygge en lys pils (mest pilsnermalt, noe flaket mais, muligens noe hvete) med Styrian Goldings som smaks- og aromahumle. Sikter på OG ca 1050/ FG <1010. Har ikke så mye erfaring med lukt og smak fra denne, men den beskrives som citrus/ granbar. Den har lav alfasyre, 1,7%.
Vurderer derfor følgende:
30 g Styrian som FWH
25 g Styrian 30 min kok
25 g Styrian 5 el 10 min kok
20 g Styrian tørrhumle.
Etter å ha konsultert www.bryggekalkulator.no ser jeg at et tillegg av ca 18 g Aurora, 60 min, bør bringe meg til IBU 25 med
Høres dette ut som i overkant mye humle for en lys lager, eller en plausibel plan for en frisk vår/sommerpils?
Innspill tas i mot med takk
Vurderer derfor følgende:
30 g Styrian som FWH
25 g Styrian 30 min kok
25 g Styrian 5 el 10 min kok
20 g Styrian tørrhumle.
Etter å ha konsultert www.bryggekalkulator.no ser jeg at et tillegg av ca 18 g Aurora, 60 min, bør bringe meg til IBU 25 med
Høres dette ut som i overkant mye humle for en lys lager, eller en plausibel plan for en frisk vår/sommerpils?
Innspill tas i mot med takk