Stikkende lukt og forferdelig smak

Snakkes det om melk med "Stikkende lukt og forferdelig smak" her, eller har tråden gått helt rett banan
IMG_0115.JPG

 
Da har vi brygget en Pale Ale (Safale US5) fra spraymalt med lavere pitch-temp og gjærtemp. Pitchet gjæren på 18 grader og hadde 14-16 grader i det lille baderommet (med gulvvarme og varme fra varmtvannsbereder). Helt klart et bedre resultat. Nå kjenner jeg igjen humlesmaken og lukta. Men det er et lite men. Jeg kjenner antydninger til fusel enda. Mulig jeg har blitt veldig sensitiv for fuselsmak nå med alle mislykkede batchene. Skal sies at vi nå har anskaffet kjøleskap med Inkbird og frostvakt for å styre dette bedre. Kommer til å være veldig skeptisk til å ha over 20 grader i vørteren fremmover så satser på å holde oss til 17-18 grader på overgjæret øl.
 
Da har vi brygget en Pale Ale (Safale US5) fra spraymalt med lavere pitch-temp og gjærtemp. Pitchet gjæren på 18 grader og hadde 14-16 grader i det lille baderommet (med gulvvarme og varme fra varmtvannsbereder). Helt klart et bedre resultat. Nå kjenner jeg igjen humlesmaken og lukta. Men det er et lite men. Jeg kjenner antydninger til fusel enda. Mulig jeg har blitt veldig sensitiv for fuselsmak nå med alle mislykkede batchene. Skal sies at vi nå har anskaffet kjøleskap med Inkbird og frostvakt for å styre dette bedre. Kommer til å være veldig skeptisk til å ha over 20 grader i vørteren fremmover så satser på å holde oss til 17-18 grader på overgjæret øl.

Flott at dere har fått bedre resultater! Er det lov å spørre om hva slags gjær dere bruker? Jeg ser fra din andre post at dere har brukt lagergjær som ikke yter spesielt bra over 14-15 C. Hva brukte dere denne gangen?
 
Tilbake
Topp