Jeg har i flere år mesket 28 kg malt (nok til 125 liter øl på 5,5%) i en Coleman 100 - og den tar vel snaue 90 liter? Det er selvsagt godt å ha god plass, men på en liten (?) hybel er det sikkert en fordel å skalere ned så mye som mulig. Om du tenker å brygge opptil 13 liter øl, må du ha en kokekjele på 17-18 liter. Meskekjelen behøver ikke å romme mer enn 3 kilo malt, nok til 13 liter vanlig øl på 5,5% eller 9 liter sterkøl på snaue 8%. Det går greit å meske med så lite som 2 liter vann pr kilo malt, lettere å røre om du går opp til 2,2 liter. Da KAN du klare deg med en mesketank på så lite som 8,5 liter. Av praktiske hensyn (søl) ville jeg gått opp i 10. 19,5 liter er veldig mye større enn jeg ville valgt. Du må da selvsagt ha mer skyllevann, og det varmer du etterhvert med en vannkoker.