3 nye øl testet i går.
Eg viste hva som var glukose og hva som var sukrose, min venn måtte gjette.
Pils/Festbier:
En litt for sterk pils. Relativt godt humlet. ca 35 IBU. Kun pilsner og syremalt. Vellagret.
Markant forskjell. Lett å kjenne for begge to. Glukose definitivt best.
IPA:
Am. IPA. IBU 60-70.
Mindre forskjell. Vanskeligere å kjenne den, men den er der. Best med glukose.
Antar at pga høybitterhet, så vil noe av den "stikkende" smaken fra sukrose bli kamuflert av humlebitterheten.
Juleøl:
Sett av Kinns Julefred. Vellagret mørk skotsk ale.
Mindre forskjell en forventet. Men den er også der. Mye søtsmak fra ølet, så de glir mer over i hverandre, men det var lett å kjenne forskjell og gjette hva som var hva.
Enklere, når en er vant til å gjenkjenne smakene, hva en smaker/ser etter.
Litt mindre skum på de med glukose.
Nå skal ikkje eg predikere hva folk skal gjøre og ikkje gjøre, men det er et enkelt forsøk og lett å teste selv.
Om det er verdt det? For min del: Ja.
Karbonerer de fleste flaskene nå med glukose, og noen med sukker, slik at eg får testet.