Jeg prøvde meg på en klone av Kinn Julefred, i håp om at det skulle bli årets juleøl. I dag tok jeg en SG for å se om jeg var klar til flasking, og målingen i seg selv ser ikke så dum ut.
Det som derimot er dumt er at ølet har en tydelig syrlig smak, ikke et snev av maltsødme. Jeg brygget en split batch hvor jeg gjæret halvparten med Wyeast 1318 og halvparten med Safale S-04, og begge dunkene har samme smak. Jeg hadde OG 1.070 og har nå 1.012 og 1.014 på hhv Safale og 1318 dunken.
Jeg ser at SG er noe lavere enn 1.020 som var estimert i oppskriften, men kan dette forklare den syrlige smaken, tenker da at mer sukker enn antatt er brukt opp av gjæra ?
Spørsmålet er om problemstillingen høres kjent ut, enten i form av en åpenbar infeksjon eller en typisk karakter ved å bruke de gjær-typene jeg har brukt.
Er det eventuelt noe poeng å flaske dette eller bør jeg bare slå det ut og gjøre et nytt forsøk først som sist ?
Det som derimot er dumt er at ølet har en tydelig syrlig smak, ikke et snev av maltsødme. Jeg brygget en split batch hvor jeg gjæret halvparten med Wyeast 1318 og halvparten med Safale S-04, og begge dunkene har samme smak. Jeg hadde OG 1.070 og har nå 1.012 og 1.014 på hhv Safale og 1318 dunken.
Jeg ser at SG er noe lavere enn 1.020 som var estimert i oppskriften, men kan dette forklare den syrlige smaken, tenker da at mer sukker enn antatt er brukt opp av gjæra ?
Spørsmålet er om problemstillingen høres kjent ut, enten i form av en åpenbar infeksjon eller en typisk karakter ved å bruke de gjær-typene jeg har brukt.
Er det eventuelt noe poeng å flaske dette eller bør jeg bare slå det ut og gjøre et nytt forsøk først som sist ?