1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Surøl - Stavanger Bryggerlaug

En tråd i 'Stavanger Bryggerlaug' startet av Hans Einar, 13 Jan 2015.

  1. Aleksander_B

    Aleksander_B
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Har ikke gitt beskjed her inne. Men im in! Veldig mulig at Hege også er med :)
     
  2. Hans Einar

    Hans Einar
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Kjekt! Bare å trykke på linken over og registrere seg :)
     
  3. Aleksander_B

    Aleksander_B
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Hah! Så ikke at det var påmelding via link. All done now! :)
     
    Hans Einar liker dette.
  4. Bernts

    Bernts
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Da nærmer det seg og jeg har laget en liten plan for kvelden:

    Det blir litt om:
    selve prosessen/ mesking/ brygging av surøl
    gjærtyper og bakterier, og egenskapene til disse
    maltsammensetning
    Gjæring
    tips og triks/ oppskrifter
    dyrkjøpte erfaringer basert på egne feil.
    + noen smaksprøver

    Da ses vi 26.feb kl 19.30
     
  5. Hans K

    Hans K
    Expand Collapse
    Dommer

    Bosted:
    Stavanger
    Tommel opp Bernts!
    Tenker vi å smake oss videre på cardinal eller noe?
     
  6. Jørn Pedersen

    Jørn Pedersen
    Expand Collapse
    Dommer

    Tommel opp også her! Det skulle vel bli anledning til et skjevt lite tog inn mot sentrum og Cardinal i etterkant, selv om jeg for min del må kikke litt på klokka med tanke på dagen etter.
     
    Aleksander_B liker dette.
  7. Hans Einar

    Hans Einar
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Off.. hadde tenkt å pakke meg hjem. Spørst om det går.
     
  8. Hans K

    Hans K
    Expand Collapse
    Dommer

    Bosted:
    Stavanger
    Faren er vel tilstede for att man må ta seg fri fredagen ;)
     
  9. Odland

    Odland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stavanger
    Tror jeg må stå over :( Kurs utabys :(
     
  10. Jørn Pedersen

    Jørn Pedersen
    Expand Collapse
    Dommer

    Not an option for min del. Skal nok kikke ekstra nøye på klokka.
     
    Aleksander_B liker dette.
  11. Hans Einar

    Hans Einar
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Da bumpes denne.
    Førstkommende torsdag forteller @Bernts om brygging av surøl. Tror det blir sosialt, kjekt og lærerikt.
    Still på om du har mulighet. Påmelding (gratis) i link lenger oppe i tråden.
     
    OdinB liker dette.
  12. Odland

    Odland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stavanger
    Takk til @Bernts, @Hans Einar og @Jørn Pedersen for en flott kveld i surølets tegn.

    Glimrende foredrag og flott initiativ til kvelden og at noen tok på seg oppgaven med å skaffe tilveie lokale m.m.

    Kudos.
     
    JoW, Audun F, Andreas Habel og 4 andre liker dette.
  13. Aleksander_B

    Aleksander_B
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Først må jeg takke for et fint arrangement med Bernt som foredragsholder.
    Og en stor takk til Hans Einar som tok initiativ til dette!
    Kjekt å se at det finnes interesse for dette i vårt lokale bryggersamfunn!

    Vil bare nevne at hos Bryggselv Stavanger er desverre ikke brett, bakterier og surkulturer fast hyllevare.
    Dette fordi det er så få som brygger surkøl, men forhåpentlig blir det flere av oss. Men, dersom dere som var på kurset har blitt inspirert og vil prøve dere på surkøl, så er det bare å sende bestilling til butikken, så bestilles dette inn snarest mulig til dere. :)
     
    JoW, Audun F, Atle K og 3 andre liker dette.
  14. catofjetland

    catofjetland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Randaberg
    What he said! Helt kjempe opplegg!!!
     
    Jørn Pedersen liker dette.
  15. Hans Einar

    Hans Einar
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Takk for kjekk kveld. Beklager at det ble litt hurten og sturten ut dørene for min del, men slik er det når ting plent skal legges desentralisert. Tusen takk til @Bernts for godt planlagt og interessant gjennomgang. Mange gode tips. Nå skal det brygges og tilsettes både brett og labbetusser.
     
  16. Jørn Pedersen

    Jørn Pedersen
    Expand Collapse
    Dommer

    Tiltrer alle gode tilbakemeldinger. Her gikk @Bernts all in. Kunnskapsrikt, inspirerende og vel gjennomført!
     
    Audun F og Atle K liker dette.
  17. Bernts

    Bernts
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Takker for tilbakemeldingene, det var kjekt at så mange kunne komme.

    Jeg lovet at jeg skulle legge ut noen oppskrifter, så her kommer de:

    Brett Sensation( ølet med for mye eddiksyre)
    OG 1046
    FG 1002
    IBU15
    EBC 11
    90 min kok
    22,5 liter

    3,5 kg Belgisk pilsnermalt
    400g Flaket bygg
    400g Flaket havregryn
    160g carapils
    160g crystal hvete
    160g Rugmalt

    Meskes 75min på 64`c, mashout 10 min 75`c

    Humle: 5g magnum 60 min
    8g cascade 15 min
    4g mosaic 15 min
    8g cascade 2 min
    4g mosaic 2 min

    Gjæret med tre typer brett og lactobacillus



    Saison Utopia
    OG1055
    Fg 1004
    IBU30
    EBC15
    90 min kok
    22,5 liter

    4 kg belgisk pilsnermalt
    500g rugmalt
    500g flaket hvete
    220G crystal rug
    500g sukker

    Meskes 90 min 63`c, 10 min mashout 76`c

    35g EKG 60 min
    30g Fuggles 15 min
    30g Fuggles 2 min
    14g kandisert ingefær og 14g appelsin zest 2 min kok

    Gjæres med WLP566 på 18grader i to dager, så heves temperaturen og et rør WLP650 bruxellensis tilsettes

    oppskrift på ølet som var gjæret med forskjellige typer brett finner dere her:
    https://forum.norbrygg.no/threads/mini-brettanomyces-prosjekt.21856/
     
    Atle K, Hans Einar og JoW liker dette.
  18. gravid

    gravid
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Lillehammer
    Et raskt spørsmål om øl som er relatert til dette med surøl.
    Jeg liker å tro jeg har smakt mye forskjellig, men jeg har aldri smakt Berliner weissen, og jeg finner ingenting på polet som passer denne beskrivelsen i farten.
    Har de noe i bestillingsutvalget gjemt under et annet navn?
    Eller må jeg ta meg en tur på Cardinalen? (huff det hadde vært fælt)
     
  19. Odland

    Odland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stavanger
    Sky Mountain Sour har de hatt på Kvadrat. To Øl og Buxton.
     
    Eyvind Ohm liker dette.

Del denne siden