Sursmak på Porter og Weissbier

uggur

Norbrygg-medlem
Ble veldig skuffet da vi smakte på to brygg her en dag.Weissbier og Porter ble mesket og satt til gjæring samme dag,25l av hver.Weissbieren ble flasket etter 14 dager,og smakte godt.Porteren ble flasket etter 3 uker,da FG var på 1020.Den smakte også som porter skal.MEN,nå har begge bryggene fått en syrlig smak som minner mest om sitron!!Bra med futt i begge,men ingen sødme igjen.Noe har skjedd i flaskene under karboneringen,men hva??
 
Det hørtes kjent ut. Infeksjon fra noe på veien, drikk fort før den blir helt udrikkelig. Eller slå den ut, bann en hel del, tenk gjennom livet og vaskerutiner, ta en øl og brygg igjen.
 
Jau,jau det måtte vel skje,må skjerpe og desinfisere både folk og utstyr bedre.Har vel litt å gå på der....
Det skal drikkes,ja,synes ikke det smaker så ille tross alt,ble ikke sjuk av weissbieren iallefall.
Det skal sies at ølet har stått lagret bare en uke,ber til høyere makter om at lagring kan hjelpe.
Sitter nå og spekulerer på hva som gikk gæli.
 
Har du en infeksjon (noe det later til at du har) blir det i hvert fall ikke bedre med lagring, snarere tvert imot ;)
 
slenger meg på her.
Har smakt litt på weissbier'en og jeg synes den er ganske grei.
men det smaker litt tynn øl,ikke så sterk ølsmak og er litt syrlig(bitter)
kan dette Være infeksjon også?
stått til karbonering i 8 dgr på ca 23-25 grader,bra med kullsyre.
 
Det startet med en syrlig bismak på vår weissbier også,men den ble surere og surere som tida gikk.
Prøvde å drikke av den,men både porter og weissbier ble ofra til dodraugen.
Får håpe at ølet ditt berger,smak med jevne mellomrom,det vil helst gå bra!!!!
 
Rart om det er blitt infesert å siden vi var super nøye med rensligheten,Men vi stoppet ikke skyllingen da det vsr nede på1.010 sa vi fikk 10-15 liter av pissvannet i koken,vi får gi det en uke kjørlig så får vi se.

Vill ikke si at det er en usmak egentlig kun litt utvannet og bittert
 
Tilbake
Topp