gle1
Norbrygg-medlem
Se der ja, takk skal du ha. Da er den på vei til det lokale polutsalgetDet er en poløl den ligger på 7%
http://www.vinmonopolet.no/vareutvalg/overgjeret/norge/7-fjell-svartediket-black-ipa/sku-1960102
Se der ja, takk skal du ha. Da er den på vei til det lokale polutsalgetDet er en poløl den ligger på 7%
http://www.vinmonopolet.no/vareutvalg/overgjeret/norge/7-fjell-svartediket-black-ipa/sku-1960102
Har brygget den ein gang før, det er den beste ølen eg har smakt og brygget!Ett av dei beste øl jeg har smakt, Svartediket. Liker å lage oppskrifter sjøl, men denne frister.
Mesk:
64 ̊C i 20 min.
71 ̊C i 20 min.
77 ̊C i 5 min.
Jeg har et lite praktisk spørsmål som jeg håper noen kan svare på.
Dette er en IPA jeg vil forsøke meg på snart, og jeg har en Grainfather kjele.
Det jeg lurer på er, når den har mesket på 64 grader i 20 minutter, og hever temperaturen til 71 grader, skal den tiden den bruker opp til 71 grader tas med i bergeningen, eller starter jeg klokken (og tar tiden på 20 min.) når den når 71 grader?
Den tiden vil jo bli litt mer enn 20 minutter på differansen i tid fra 64 grader til 71 grader. Jeg tenker at total mesketid vil bli mer enn 45 minutter hvis jeg skal ta med hevetemperaturen.
15 g Mosaic, pellets, 11 % aa, tørrhumle.
40 g Ahtanum, pellets, 4,6 %, tørrhumle.
40 g Centennial, pellets, 10 % aa, tørrhumle.