1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Svartediket Black IPA

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av thomaspilegaard, 11 Mar 2014.

  1. MonkeyBizness

    MonkeyBizness
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hosle, Bærum
    Takk for svar! En tønne Svartediket står til gjæring nå!! Gleder meg!
     
  2. glenn pederz

    glenn pederz
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Haugesund
    Hvor lagringsdyktig er Svartediket? Syns den fremdeles er litt "ung" på smaken etter 1mnd på flaske stående kjølig.
     
  3. nikkei

    nikkei
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Vestfold
    Hvilken fersk gjær bør brukes til Svartediket?
     
  4. MonkeyBizness

    MonkeyBizness
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hosle, Bærum
    Wlp oo1
     
  5. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    White Labs WLP001 eller Wyeast 1056. Ellers kan man selvsagt høste gjenbruke US-05 i form av tykk slurry.
     
  6. nikkei

    nikkei
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Vestfold
    ok, takker. Har du prøvd de forskjellige og blir det stor forskjell på smaken? Jeg lager en svartediket i dag med US-05 gjær. Har smakt din svartediket og synes den var kjempegod, så ønsker å komme nærmest din svartediket :)
     
  7. glennrlie

    glennrlie
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Svarstad
    De er alle tre fra samme gjærstamme (chico), så det spiller nok liten rolle.
     
  8. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Kjekt du liker ølet! Du vil få et rimelig likt resultat med alle tre.
     
  9. nikkei

    nikkei
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Vestfold
    Når er det best å tilsette tørr humlen, før eller etter storm gjæringen?
     
  10. glenn pederz

    glenn pederz
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Haugesund
    Den må tilsettes etter stormgjæringen.
     
  11. Johnemann

    Johnemann
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Godvik - Bergen
    Tørrhumler ofte etter 8-10 dager når det passer. så står det 3-4 dager før jeg tapper om.
     
  12. Jarlens Brygghus

    Jarlens Brygghus
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Sandnes
    Kan denne gjæres med fermentis US - 05 ???
     
  13. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Det er den gjæren som blir brukt i bryggeriet.
     
  14. Jarlens Brygghus

    Jarlens Brygghus
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Sandnes
    Supert, da skal denne prøves ut. Rettere sagt brygges
     
  15. Jarlens Brygghus

    Jarlens Brygghus
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Sandnes
    Når du Gahr oppgir 22,5 liter som volum så mener du 22,5 liter ferdig øl?
    Eller 22,5 liter startvolum til mesking?
     
  16. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Det er vel 22.5L ferdig vørter, altså etter kok.
     
  17. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Som Miguel sier; 22,5 liter vørter i gryta etter kok. Det er standardmetoden å oppgi batchstørrelser på.
     
  18. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Vi bruker forøvrig Horizon og ikke Warrior som bitterhumle i bryggeriet. Og høster slurry med US-05 fra tidligere brygg.
     
  19. gle1

    gle1
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Jæren
    Er Svartediket pol eller butikkøl?
     

Del denne siden