Svartediket Black IPA

Hvor lagringsdyktig er Svartediket? Syns den fremdeles er litt "ung" på smaken etter 1mnd på flaske stående kjølig.
 
White Labs WLP001 eller Wyeast 1056. Ellers kan man selvsagt høste gjenbruke US-05 i form av tykk slurry.
 
White Labs WLP001 eller Wyeast 1056. Ellers kan man selvsagt høste gjenbruke US-05 i form av tykk slurry.
ok, takker. Har du prøvd de forskjellige og blir det stor forskjell på smaken? Jeg lager en svartediket i dag med US-05 gjær. Har smakt din svartediket og synes den var kjempegod, så ønsker å komme nærmest din svartediket :)
 
ok, takker. Har du prøvd de forskjellige og blir det stor forskjell på smaken? Jeg lager en svartediket i dag med US-05 gjær. Har smakt din svartediket og synes den var kjempegod, så ønsker å komme nærmest din svartediket :)

De er alle tre fra samme gjærstamme (chico), så det spiller nok liten rolle.
 
ok, takker. Har du prøvd de forskjellige og blir det stor forskjell på smaken? Jeg lager en svartediket i dag med US-05 gjær. Har smakt din svartediket og synes den var kjempegod, så ønsker å komme nærmest din svartediket :)

Kjekt du liker ølet! Du vil få et rimelig likt resultat med alle tre.
 
Her er oppskriften beregnet til 22,5 liter og med et utbytte på ca. 85 %. Kanskje den kan være til hjelp?

7 Fjell Svartediket Black IPA

22,5 liter
OG: 1068
FG: 1014
IBU: 75 (Noonan)

2,65 kg pilsnermalt, 5 EBC
2,65 kg pale malt, 3 EBC
200 g Thomas Fawcett pale crystal malt, 75 EBC
100 g crystal malt, 120 EBC
100 g Weyermann Carafa Special 1, 1175 EBC
100 g Weyermann Carafa Special 3, 1400 EBC
500 g hvetemalt, 4 EBC
25 g Warrior, pellets, 15 % aa, 60 min.
15 g Mosaic, pellets, 11 % aa, 15 min.
40 g Ahtanum, pellets, 4,6 %, 15 min.
15 g Centennial, pellets, 10 % aa, 15 min.
15 g Mosaic, pellets, 11 % aa, 2 min.
40 g Ahtanum, pellets, 4,6 %, 2 min.
15 g Centennial, pellets, 10 % aa, 2 min.
15 g Mosaic, pellets, 11 % aa, tørrhumle.
40 g Ahtanum, pellets, 4,6 %, tørrhumle.
40 g Centennial, pellets, 10 % aa, tørrhumle.
1/2 tab. Protafloc, 15 min.
1 tab. Servomyces, 15 min.
White Labs WLP001, gjærstarter per Jamil Zainasheffs kalkulator

Mesk:
64 ̊C i 20 min.
71 ̊C i 20 min.
77 ̊C i 5 min.

Koking:
90 min.

Gjæring.
18-20 ̊C i 10-14 dager.

Edit: Mesketemperatur satt ned fra 68 °C til 64 °C i første steg.

Kan denne gjæres med fermentis US - 05 ???
 
Som Miguel sier; 22,5 liter vørter i gryta etter kok. Det er standardmetoden å oppgi batchstørrelser på.
 
Vi bruker forøvrig Horizon og ikke Warrior som bitterhumle i bryggeriet. Og høster slurry med US-05 fra tidligere brygg.
 
Tilbake
Topp