MonkeyBizness
Dommer
Takk for svar! En tønne Svartediket står til gjæring nå!! Gleder meg!Går utifra Jamils tall. Fordi de funker i praksis.
Takk for svar! En tønne Svartediket står til gjæring nå!! Gleder meg!Går utifra Jamils tall. Fordi de funker i praksis.
Hvilken fersk gjær bør brukes til Svartediket?US-05
Wlp oo1Hvilken fersk gjær bør brukes til Svartediket?
ok, takker. Har du prøvd de forskjellige og blir det stor forskjell på smaken? Jeg lager en svartediket i dag med US-05 gjær. Har smakt din svartediket og synes den var kjempegod, så ønsker å komme nærmest din svartediketWhite Labs WLP001 eller Wyeast 1056. Ellers kan man selvsagt høste gjenbruke US-05 i form av tykk slurry.
ok, takker. Har du prøvd de forskjellige og blir det stor forskjell på smaken? Jeg lager en svartediket i dag med US-05 gjær. Har smakt din svartediket og synes den var kjempegod, så ønsker å komme nærmest din svartediket
ok, takker. Har du prøvd de forskjellige og blir det stor forskjell på smaken? Jeg lager en svartediket i dag med US-05 gjær. Har smakt din svartediket og synes den var kjempegod, så ønsker å komme nærmest din svartediket
Den må tilsettes etter stormgjæringen.Når er det best å tilsette tørr humlen, før eller etter storm gjæringen?
Tørrhumler ofte etter 8-10 dager når det passer. så står det 3-4 dager før jeg tapper om.Når er det best å tilsette tørr humlen, før eller etter storm gjæringen?
Her er oppskriften beregnet til 22,5 liter og med et utbytte på ca. 85 %. Kanskje den kan være til hjelp?
7 Fjell Svartediket Black IPA
22,5 liter
OG: 1068
FG: 1014
IBU: 75 (Noonan)
2,65 kg pilsnermalt, 5 EBC
2,65 kg pale malt, 3 EBC
200 g Thomas Fawcett pale crystal malt, 75 EBC
100 g crystal malt, 120 EBC
100 g Weyermann Carafa Special 1, 1175 EBC
100 g Weyermann Carafa Special 3, 1400 EBC
500 g hvetemalt, 4 EBC
25 g Warrior, pellets, 15 % aa, 60 min.
15 g Mosaic, pellets, 11 % aa, 15 min.
40 g Ahtanum, pellets, 4,6 %, 15 min.
15 g Centennial, pellets, 10 % aa, 15 min.
15 g Mosaic, pellets, 11 % aa, 2 min.
40 g Ahtanum, pellets, 4,6 %, 2 min.
15 g Centennial, pellets, 10 % aa, 2 min.
15 g Mosaic, pellets, 11 % aa, tørrhumle.
40 g Ahtanum, pellets, 4,6 %, tørrhumle.
40 g Centennial, pellets, 10 % aa, tørrhumle.
1/2 tab. Protafloc, 15 min.
1 tab. Servomyces, 15 min.
White Labs WLP001, gjærstarter per Jamil Zainasheffs kalkulator
Mesk:
64 ̊C i 20 min.
71 ̊C i 20 min.
77 ̊C i 5 min.
Koking:
90 min.
Gjæring.
18-20 ̊C i 10-14 dager.
Edit: Mesketemperatur satt ned fra 68 °C til 64 °C i første steg.