He.. Nei det var igrunnen det jeg tenkte og. Men jeg er jo ikke helt i lodd alltid som ideen med sort pepper i white ipa.. :/ God ble den dog.
Da blir det Svartediket Black PIPA!
Da blir det Svartediket Black PIPA!
Interessant, fremheve malt og fylde istedet for humlebitterhet. Da går jeg for kloridenI bryggeriet bruker vi bare kalsiumklorid til denne. Ca, 3,8 g per 10 liter vann, kun i mesken.
Her er oppskriften beregnet til 22,5 liter og med et utbytte på ca. 85 %. Kanskje den kan være til hjelp?
7 Fjell Svartediket Black IPA
22,5 liter
OG: 1068
FG: 1014
IBU: 75 (Noonan)
2,65 kg pilsnermalt, 5 EBC
2,65 kg pale malt, 3 EBC
200 g Thomas Fawcett pale crystal malt, 75 EBC
100 g crystal malt, 120 EBC
100 g Weyermann Carafa Special 1, 1175 EBC
100 g Weyermann Carafa Special 3, 1400 EBC
500 g hvetemalt, 4 EBC
25 g Warrior, pellets, 15 % aa, 60 min.
15 g Mosaic, pellets, 11 % aa, 15 min.
40 g Ahtanum, pellets, 4,6 %, 15 min.
15 g Centennial, pellets, 10 % aa, 15 min.
15 g Mosaic, pellets, 11 % aa, 2 min.
40 g Ahtanum, pellets, 4,6 %, 2 min.
15 g Centennial, pellets, 10 % aa, 2 min.
15 g Mosaic, pellets, 11 % aa, tørrhumle.
40 g Ahtanum, pellets, 4,6 %, tørrhumle.
40 g Centennial, pellets, 10 % aa, tørrhumle.
1/2 tab. Protafloc, 15 min.
1 tab. Servomyces, 15 min.
White Labs WLP001, gjærstarter per Jamil Zainasheffs kalkulator
Mesk:
64 ̊C i 20 min.
71 ̊C i 20 min.
77 ̊C i 5 min.
Koking:
90 min.
Gjæring.
18-20 ̊C i 10-14 dager.
Edit: Mesketemperatur satt ned fra 68 °C til 64 °C i første steg.
Se to innlegg lenger opp...Er det mulig å spørre om vannjusteringene dine her???
Sånn er det å bare lese førstesidenSe to innlegg lenger opp...
Her er oppskriften beregnet til 22,5 liter og med et utbytte på ca. 85 %. Kanskje den kan være til hjelp?
7 Fjell Svartediket Black IPA
22,5 liter
OG: 1068
FG: 1014
IBU: 75 (Noonan)
2,65 kg pilsnermalt, 5 EBC
2,65 kg pale malt, 3 EBC
200 g Thomas Fawcett pale crystal malt, 75 EBC
100 g crystal malt, 120 EBC
100 g Weyermann Carafa Special 1, 1175 EBC
100 g Weyermann Carafa Special 3, 1400 EBC
500 g hvetemalt, 4 EBC
25 g Warrior, pellets, 15 % aa, 60 min.
15 g Mosaic, pellets, 11 % aa, 15 min.
40 g Ahtanum, pellets, 4,6 %, 15 min.
15 g Centennial, pellets, 10 % aa, 15 min.
15 g Mosaic, pellets, 11 % aa, 2 min.
40 g Ahtanum, pellets, 4,6 %, 2 min.
15 g Centennial, pellets, 10 % aa, 2 min.
15 g Mosaic, pellets, 11 % aa, tørrhumle.
40 g Ahtanum, pellets, 4,6 %, tørrhumle.
40 g Centennial, pellets, 10 % aa, tørrhumle.
1/2 tab. Protafloc, 15 min.
1 tab. Servomyces, 15 min.
White Labs WLP001, gjærstarter per Jamil Zainasheffs kalkulator
Mesk:
64 ̊C i 20 min.
71 ̊C i 20 min.
77 ̊C i 5 min.
Koking:
90 min.
Gjæring.
18-20 ̊C i 10-14 dager.
Edit: Mesketemperatur satt ned fra 68 °C til 64 °C i første steg.