tabbe

Hei, er en førstegangsbrygger som ble i overkant ivrig med å komme igang.  Leste flere steder at man kunne bruke samme mengde maltekstrakt som sukker men etter det jeg nå har lest burde man bruke ca25% mere maltekstrakt enn sukker? Trodde også det var 500g i glasset med ekstrakt men det var bare 450. Så jeg har da brukt 900g maltekstrakt i ett sett det burde være 1kg sukker eller 1250g malt ekstrakt.

Hvordan vil dette påvirke brygget? er det bare alkoholprosenten som vil være lavere ca 2-3% ca??
Er et burton brigde summer ale kit

på forhånd takk. mvh Frode
 
Hei, takker for svar.

Nå har brygget stått å gjæret i 10dager og det skjer ikke mye i gjærlåsen. Temperaturen rundt karet har vært mellom 18-22grader.  Det er trykk i karet da jeg kan trykke lett på lokket og da plopper det i gjærlåsen. Siste 3dager har hydrometeret stått på stedet hvil.

Er det for tidlig å begynne å flaske nå? Legger ved noen bilder.
Ser dette greit/normalt ut?
 

Vedlegg

  • ol2.jpg
    ol2.jpg
    1.010,4 KB · Sett: 229
  • ol.jpg
    ol.jpg
    336 KB · Sett: 235
Det ser helt fint ut. Eg brukar å vente i 14 dager før eg flasker, da får gjæra tid til å "rydde" opp etter seg.
Men i og med målingene har vert stabile i tre dager kan du nok trygt flaske ølet no.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
 
Tilbake
Topp