Tapcooler mottrykksfyller for Vent-Matic / Perlick / Intertap

Nils1

Norbrygg-medlem
Brukte tapcooler for første gang i går for å fylle påskekassen direkte fra fat. det gikk overraskende bra, men eneste er at jeg fikk svært lite skum i flaskene slik at jeg ikke fikk "cap on foam" som jeg skjønner er det optimale mtp oksygen. Fylte flaskene helt opp til det kom øl ut av ventilen, men lite skum.

Ellers ble det jo en del søl, kjøpte med avløpsslange, men koblingen var noe ustabil, spesielt når man regulerer mottrykket ved fylling. Noen tips her?
Justerer skummengden med overtrykksventilen der slangen er påkoblet. Ventilen har en tendens til å bevege seg litt med slangen påkoblet så gjør noen småjusteringer underveis i fyllingen, funker som regel bra når du får dreisen på det :)
 

espie

Norbrygg-medlem
Prøvde for andre gang - fungerte mye bedre med klips. Men jeg opplevde at utslippsventilen ikke var helt tett når den var helt skrudd igjen. Er dette forventet? Ville bare starte med høyt trykk fra starten inne i flaska for å unngå kjapp påfylling fra fat med høyt trykk.
 
Sist redigert:

loebrygg

Norbrygg-medlem
Da jeg skulle fylle noen flasker i dag hadde jeg problemer med at trykkavlastningsventilen ikke ville justere trykket /slippe ut overtrykket
så jeg fikk ikke fylt flaskene
Noen andre som har opplevd det samme?
 
Topp