Tapcooler mottrykksfyller for Vent-Matic / Perlick / Intertap

Brukte tapcooler for første gang i går for å fylle påskekassen direkte fra fat. det gikk overraskende bra, men eneste er at jeg fikk svært lite skum i flaskene slik at jeg ikke fikk "cap on foam" som jeg skjønner er det optimale mtp oksygen. Fylte flaskene helt opp til det kom øl ut av ventilen, men lite skum.

Ellers ble det jo en del søl, kjøpte med avløpsslange, men koblingen var noe ustabil, spesielt når man regulerer mottrykket ved fylling. Noen tips her?
 
Brukte tapcooler for første gang i går for å fylle påskekassen direkte fra fat. det gikk overraskende bra, men eneste er at jeg fikk svært lite skum i flaskene slik at jeg ikke fikk "cap on foam" som jeg skjønner er det optimale mtp oksygen. Fylte flaskene helt opp til det kom øl ut av ventilen, men lite skum.

Ellers ble det jo en del søl, kjøpte med avløpsslange, men koblingen var noe ustabil, spesielt når man regulerer mottrykket ved fylling. Noen tips her?
Hvis ikke ølet skummer nok hever du trykket gradvis til det gjør det (og vice versa selvsagt).

Har ikke denne selv og kan ikke hjelpe utover dette, som du antageligvis allerede vet … :)
 
Brukte tapcooler for første gang i går for å fylle påskekassen direkte fra fat. det gikk overraskende bra, men eneste er at jeg fikk svært lite skum i flaskene slik at jeg ikke fikk "cap on foam" som jeg skjønner er det optimale mtp oksygen. Fylte flaskene helt opp til det kom øl ut av ventilen, men lite skum.

Ellers ble det jo en del søl, kjøpte med avløpsslange, men koblingen var noe ustabil, spesielt når man regulerer mottrykket ved fylling. Noen tips her?

Jeg gidder ikke justere på trykket på fatene så jeg fyller bare helt opp, stenger tappekranen, trekker av flasken til teleskoprøret er nesten ute og så lar jeg teleskoprøret renne av seg oppi flaska. Får da nok skum til å korke på.

Korking uten skum må du drikke opp fort er min erfaring. Korking når det skummer fungerer helt utmerket over lang tid.

Hvis ikke det å la teleskoprøret renne av seg gir nok skum kan du også tappe pittelitt øl når du står sånn, da skummer det etter bare noen få dråper så vær lynkjapp av og på tappekranen.
 
Brukte tapcooler for første gang i går for å fylle påskekassen direkte fra fat. det gikk overraskende bra, men eneste er at jeg fikk svært lite skum i flaskene slik at jeg ikke fikk "cap on foam" som jeg skjønner er det optimale mtp oksygen. Fylte flaskene helt opp til det kom øl ut av ventilen, men lite skum.

Ellers ble det jo en del søl, kjøpte med avløpsslange, men koblingen var noe ustabil, spesielt når man regulerer mottrykket ved fylling. Noen tips her?
Justerer skummengden med overtrykksventilen der slangen er påkoblet. Ventilen har en tendens til å bevege seg litt med slangen påkoblet så gjør noen småjusteringer underveis i fyllingen, funker som regel bra når du får dreisen på det :)
 
Prøvde for andre gang - fungerte mye bedre med klips. Men jeg opplevde at utslippsventilen ikke var helt tett når den var helt skrudd igjen. Er dette forventet? Ville bare starte med høyt trykk fra starten inne i flaska for å unngå kjapp påfylling fra fat med høyt trykk.
 
Sist redigert:
Da jeg skulle fylle noen flasker i dag hadde jeg problemer med at trykkavlastningsventilen ikke ville justere trykket /slippe ut overtrykket
så jeg fikk ikke fylt flaskene
Noen andre som har opplevd det samme?
 
Testet tapcooler for første gang i dag. Før jeg spør så får jeg bare beklage om svarene allerede står her i tråden!

Jeg opplevde at "ut-ventil" (i mangel på et bedre ord) klusset. Den ville faktisk ikke slippe ut noe som helst før jeg skrudde den fra hverandre, og satte den sammen igjen. Da virket den, men følte ikke at den var veldig presis når jeg skrudde frem og tilbake mens flaskene ble fylt. Dette resulterte også i at jeg ikke fikk ut all co2 før jeg slapp flaska løs fra silikonhetta. Det var med andre ord fortsatt trykk i flaska som jeg ikke fikk kvittet meg med, noe som igjen medførte at litt ekstra skum ut av flaska når jeg løsnet den.

Andre med samme problem, og enda bedre, andre med en løsning? :)
 
Testet tapcooler for første gang i dag. Før jeg spør så får jeg bare beklage om svarene allerede står her i tråden!

Jeg opplevde at "ut-ventil" (i mangel på et bedre ord) klusset. Den ville faktisk ikke slippe ut noe som helst før jeg skrudde den fra hverandre, og satte den sammen igjen. Da virket den, men følte ikke at den var veldig presis når jeg skrudde frem og tilbake mens flaskene ble fylt. Dette resulterte også i at jeg ikke fikk ut all co2 før jeg slapp flaska løs fra silikonhetta. Det var med andre ord fortsatt trykk i flaska som jeg ikke fikk kvittet meg med, noe som igjen medførte at litt ekstra skum ut av flaska når jeg løsnet den.

Andre med samme problem, og enda bedre, andre med en løsning? :)
Jeg har en annen type flaskefyller. Men det skal være litt trykk igjen i flasken (det er i hvert fall slik jeg har forstått det og gjør det selv). Når du fjerner flaskefylleren, vil trykkfallet gjøre at du får skum som du skriver. Har du helt "riktig trykk", vil skummet stige veldig sakte opp flaskehalsen, og gi deg anledning til å korke på skummet akkurat når det kommer over flasketuten. Dette vil resultere i mindre oksygentilførsel under flaskingen. Har du for lavt trykk, vil du ikke få nok skum til å korke på dette, og du vil ha oksygen i flasketuten. Har du for høyt trykk vil mye flomme over før du rekker å korke, og du får for lite øl i flasken. Ca. 0,7 bar pleier å fungere bra for meg, men jeg må som oftest justere litt …
 
Sist redigert:
Jeg har en annen type flaskefyller. Men det skal være litt trykk igjen i flasken (det er i hvert fall slik jeg har forstått det og gjør det selv). Når du fjerner flaskefylleren, vil trykkfallet gjøre at du får skum som du skriver. Har du helt "riktig trykk", vil skummet stige veldig sakte opp flaskehalsen, og gi deg anledning til å korke på skummet akkurat når det kommer over flasketuten. Dette vil resultere i mindre oksygentilførsel under flaskingen. Har du for lavt trykk, vil du ikke få nok skum til å korke på dette, og du vil ha oksygen i flasketuten. Har du for høyt trykk vil mye flomme over før du rekker å korke, og du får for lite øl i flasken. Ca. 0,7 bar pleier å fungere bra for meg, men jeg må som oftest justere litt …

+1, men foretrekker enda litt lavere trykk
Testet tapcooler for første gang i dag. Før jeg spør så får jeg bare beklage om svarene allerede står her i tråden!

Jeg opplevde at "ut-ventil" (i mangel på et bedre ord) klusset. Den ville faktisk ikke slippe ut noe som helst før jeg skrudde den fra hverandre, og satte den sammen igjen. Da virket den, men følte ikke at den var veldig presis når jeg skrudde frem og tilbake mens flaskene ble fylt. Dette resulterte også i at jeg ikke fikk ut all co2 før jeg slapp flaska løs fra silikonhetta. Det var med andre ord fortsatt trykk i flaska som jeg ikke fikk kvittet meg med, noe som igjen medførte at litt ekstra skum ut av flaska når jeg løsnet den.

Andre med samme problem, og enda bedre, andre med en løsning? :)

Da er du i godt selskap (eller dårlig :confused:)
 
Testet tapcooler for første gang i dag. Før jeg spør så får jeg bare beklage om svarene allerede står her i tråden!

Jeg opplevde at "ut-ventil" (i mangel på et bedre ord) klusset. Den ville faktisk ikke slippe ut noe som helst før jeg skrudde den fra hverandre, og satte den sammen igjen. Da virket den, men følte ikke at den var veldig presis når jeg skrudde frem og tilbake mens flaskene ble fylt. Dette resulterte også i at jeg ikke fikk ut all co2 før jeg slapp flaska løs fra silikonhetta. Det var med andre ord fortsatt trykk i flaska som jeg ikke fikk kvittet meg med, noe som igjen medførte at litt ekstra skum ut av flaska når jeg løsnet den.

Andre med samme problem, og enda bedre, andre med en løsning? :)
Sikkert flere erfaringer, men jeg synes den lille releasepinnen (ekstrautstyr) er veldig nyttig. Ikke minst til effektiv purging. Jeg fikler sjelden/aldri med skruen under fylling. Setter den slik at det er både akseptabel fyllingstid – og nok mottrykk til at skummet holdes nede. (Høy karbonert øl krever at den er satt tight – og da må du kompensere med mer trykk på fatet.) Det skal være litt trykk igjen når du frigjør flasken slik at det skummer opp og flaskehalsen fylles med skum. Noen ganger må jeg vente litt med å løsne silikonproppen – evt. slippe ut trykk med pinnen. Tap Cooler krever litt øvelse, men jeg synes den fungerer meget godt. (Bruker den til bokser.)
 
Testet tapcooler for første gang i dag. Før jeg spør så får jeg bare beklage om svarene allerede står her i tråden!

Jeg opplevde at "ut-ventil" (i mangel på et bedre ord) klusset. Den ville faktisk ikke slippe ut noe som helst før jeg skrudde den fra hverandre, og satte den sammen igjen. Da virket den, men følte ikke at den var veldig presis når jeg skrudde frem og tilbake mens flaskene ble fylt. Dette resulterte også i at jeg ikke fikk ut all co2 før jeg slapp flaska løs fra silikonhetta. Det var med andre ord fortsatt trykk i flaska som jeg ikke fikk kvittet meg med, noe som igjen medførte at litt ekstra skum ut av flaska når jeg løsnet den.

Andre med samme problem, og enda bedre, andre med en løsning? :)
Sikkert flere erfaringer, men jeg synes den lille releasepinnen (ekstrautstyr) er veldig nyttig. Ikke minst til effektiv purging. Jeg fikler sjelden/aldri med skruen under fylling. Setter den slik at det er både akseptabel fyllingstid – og nok mottrykk til at skummet holdes nede. (Høy karbonert øl krever at den er satt tight – og da må du kompensere med mer trykk på fatet.) Det skal være litt trykk igjen når du frigjør flasken slik at det skummer opp og flaskehalsen fylles med skum. Noen ganger må jeg vente litt med å løsne silikonproppen – evt. slippe ut trykk med pinnen. Tap Cooler krever litt øvelse, men jeg synes den fungerer meget godt. (Bruker den til bokser.)

Her er releasepinnen @Holmentoppen snakker om: https://brewshop.no/produkt/fat-co2/slanger-koblinger-og-tilbehor/tapcooler-manuell-trykkreduksjon (finnes jo selfølgelig i andre butikker enn brewshop).

Jeg syns det er en kjempegod oppgradering. Som nevnt over går purging mye raskere/mer effektivt OG ved fylling kan man bare toutch'e borti pinnen underveis, så går fyllingen raskere "i midten" og så kjører man saktere på starten og slutten av fylling på av en flaske.
 
Her er releasepinnen @Holmentoppen snakker om: https://brewshop.no/produkt/fat-co2/slanger-koblinger-og-tilbehor/tapcooler-manuell-trykkreduksjon (finnes jo selfølgelig i andre butikker enn brewshop).

Jeg syns det er en kjempegod oppgradering. Som nevnt over går purging mye raskere/mer effektivt OG ved fylling kan man bare toutch'e borti pinnen underveis, så går fyllingen raskere "i midten" og så kjører man saktere på starten og slutten av fylling på av en flaske.

Den var smart, hvorfor følger ikke den med by default
 
Sikkert flere erfaringer, men jeg synes den lille releasepinnen (ekstrautstyr) er veldig nyttig. Ikke minst til effektiv purging. Jeg fikler sjelden/aldri med skruen under fylling. Setter den slik at det er både akseptabel fyllingstid – og nok mottrykk til at skummet holdes nede. (Høy karbonert øl krever at den er satt tight – og da må du kompensere med mer trykk på fatet.) Det skal være litt trykk igjen når du frigjør flasken slik at det skummer opp og flaskehalsen fylles med skum. Noen ganger må jeg vente litt med å løsne silikonproppen – evt. slippe ut trykk med pinnen. Tap Cooler krever litt øvelse, men jeg synes den fungerer meget godt. (Bruker den til bokser.)
Hei,

Jeg sliter med å få til "cap on foam" når jeg fyller på bokser. Har prøvd å justere både fattrykk og mottrykk, uten særlig suksess. Det er godt med trykk igjen i boksen når den frigjøres, men det skummer aldri opp likevel. @Holmentoppen: Har du noen gode tips?
 
Hei,

Jeg sliter med å få til "cap on foam" når jeg fyller på bokser. Har prøvd å justere både fattrykk og mottrykk, uten særlig suksess. Det er godt med trykk igjen i boksen når den frigjøres, men det skummer aldri opp likevel. @Holmentoppen: Har du noen gode tips?
Ja, det hender at det er noen millimeter fribord. Da pleier jeg å bare å åpne ølhendelen forsiktig, og slippe ut noen dråper. Det pleier å være nok til at det skummer opp. Noen proffe tappelinjer drypper varmt vann opp i boksen etter fylling. Det skal visstnok fungere på samme måten. Ellers kan du kanskje karbonere bittelitt hardere, men det er jo ikke typeriktig for alle ølstiler.
 
Sist redigert:
Den var smart, hvorfor følger ikke den med by default
Godt innspill, vet ikke om det lar seg gjøre å ha den som ny standard, i og med at avløpsslangen ikke kan brukes samtidig. Har solgt svært mange flere avløpsslanger... Må gruble litt på den.
 
Tilbake
Topp