1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Tapcooler mottrykksfyller for Vent-Matic / Perlick / Intertap

En tråd i 'Andre samarbeidspartnere' startet av Tapcooler, 18 Feb 2018.

  1. Oberstbräu

    Oberstbräu
    Expand Collapse
    Fylkesstyre

    Med lukket purging er det mulig å få ut mer oksygen enn med åpen. Åpen kan selvfølgelig også gi godt resultat. Det kommer noe offisielt på målinger etter hvert.
     
    Holmentoppen liker dette.
  2. Oberstbräu

    Oberstbräu
    Expand Collapse
    Fylkesstyre

    Stemmer, den åpner på trykk. Ved purging vil den begynne å slippe ut luft når trykket i flaska når det trykket ventilen er stilt inn for, og deretter vil like mye luft (etter hver luft fortynnet med CO2) gå ut av flaska gjennom trykkavlastingsventilen som CO2 som fylles på.
     
    YngveKL liker dette.
  3. TorfinnS

    TorfinnS
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Båtsfjord
    Syns det så ut som litt lite skum? Cap on foam er vel essensielt for å unngå oksidering. Er det nok skumtil å unngå dette?
     
  4. TorfinnS

    TorfinnS
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Båtsfjord
    Ca ett sekund co2 purge? Er det tilstrekkelig for å unngå oksydering?
     
  5. Holmentoppen

    Holmentoppen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ski
    Fylleren er utrolig effektiv til å holde skummet nede. Det blir akkurat nok skum til at det renner (litt) over når man setter på lokket. Ganske perfekt, vil jeg si.
     
    TorfinnS liker dette.
  6. TorfinnS

    TorfinnS
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Båtsfjord
    Du skrev at du hadde fått oksidert øl på de første tappingene? Hadde det med skum, eller lite purging å gjøre? Hvor lenge etter merket du oksideringen?
     
  7. Holmentoppen

    Holmentoppen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ski
    Det var nok ikke skummet. Mistanken går mot purgingen, men det kan også ha vært overføringen fra kar til fat. Det var bare første tapping som ble oksidert. La om teknikken, og har ikke opplevd det siden.
     

Del denne siden