Tilsetningsstoffer, mengde og EBC

G

GeirØ

Jeg skal brygge en Old Ale samt et "test-brygg" med rosiner om en dag eller to og har et par tre spørsmål i den anledning.

Old Ale`n(#1) er basert på den Lars Gull ga meg en smak av forleden som igjen var basert på Andrimne Old Ale (Gahr sin?).
Har ikke Amber Malt så den hopper jeg elegant over. Bruker heller litt mer av basismalt (pale).
Ser for meg at det skal bli ca 40 liter, ca 9%. London Ale gjær.

Rosinølet (#2) skal bli ca 25 liter, ca 7%. Tenker å tilsette totalt en kilo rosiner (2x500 gram). London Ale gjær.

Tilsetninger:
-Rosiner
-Melasse
-Demerera (rørsukker)
-Noen hundre gram Muntons Light Spraymalt

I øl #1 tenker jeg følgende:
900 gram Melasse
500 gram Demerera
2-300 gram Spraymalt

Er disse mengdene fornuftige? Og hvilken "EBC-boost" vil de gi? Andre effekter?

I øl #2:
500 gram Melasse
500 gram hakkede rosiner i mesk og nye 500 kokte hakkede i gjæringsspannet
300 gram hakkede korinter (greske rosiner)

Er det prinsipielt noen forskjell på når jeg tilsetter rosinene (bør jeg bry meg med å dele det opp)? Og hva vil de gi av EBC? Andre effekter?

- Geir Øyvind
 
Kokes etter mesking uansett, så ingen infeksjoner... (eller?)
 
Jo seff. Ser nå at de som går i gjæringskaret også er kokte, så det ser bra ut..
 
Tilbake
Topp