Tilsette gjær ved karbonering

ØlBelge

Norbrygg-medlem
Hei,
Jeg tenkte å tilsette litt ny gjær ved karbonering (på flaske). Jeg har da to alternativer, bruke samme gjær som ved fermentering dvs. Saflager S-189 eller karboneringsgjær type CBC-1. Ølet det er snakk om er en lager OG 1.050 og FG 1.010.

Er det noen fordeler eller ulemper ved å bruke CBC-1?
 
Hei,
Jeg tenkte å tilsette litt ny gjær ved karbonering (på flaske). Jeg har da to alternativer, bruke samme gjær som ved fermentering dvs. Saflager S-189 eller karboneringsgjær type CBC-1. Ølet det er snakk om er en lager OG 1.050 og FG 1.010.

Er det noen fordeler eller ulemper ved å bruke CBC-1?
CBC-1 dreper annen gjær, noe som kan være en fordel, siden det betyr ingen overraskelser med overkarbonering og sånt, men også en ulempe hvis du får den på frifot i bryggeriet. Når det er sagt har jeg aldri hatt noen problemer med det, og bruker det alltid sjøl på øl der jeg ikke er sikker på at den opprinnelige gjæra er i toppform.
 
CBC-1 dreper annen gjær, noe som kan være en fordel, siden det betyr ingen overraskelser med overkarbonering og sånt, men også en ulempe hvis du får den på frifot i bryggeriet. Når det er sagt har jeg aldri hatt noen problemer med det, og bruker det alltid sjøl på øl der jeg ikke er sikker på at den opprinnelige gjæra er i toppform.
Hadde det vært et problem, ville nok onkel Google snust det opp.
 
Kan ikke se att det er noe behov for å bruke cbc1 når alkoholen er under 8% da går det garantert greit å tilsette sukkerlake eller karboneringsdrops.. men for all del... bruker du det så er du garantert att du får ett godt karbonert øl... ble poisetivt overaska på min baltisk porter på 10%
 
Tilbake
Topp