Er på jakt etter en bra PID kontroller.
Akkurat denne skal brukes på kjøkkenet til Sous Vide tilberedning av kjøtt/fisk/grønnsaker. Men siden kompetansen er stor blant dere gjør-det-selv karer her på forumet tror jeg dette er rette plassen for et slikt spørsmål.
Skal få laget til et stål kokekar på ca 30 liter som skal felles ned i kjøkkenbenken og det skal være en tappekran som går til sluk. For å beskytte vakuum-posene mot direkte kontakt med varmeelementet skal jeg få laget en "sil-bunn" slik mange bruker under mesking. Siden sous vide handler som slow-cooking er det jo ønskelig å unngå å fyre for kråkene så da lurer jeg på hvordan jeg best beholder varmen i kokekaret uten å tape varme til kjøkkenbenken.
Det er vel to muligheter slik jeg ser det. Enten isolere med "liggeunderlag" e.l eller så bør det vel være mulig å lage karet dobbelt omtrent som en termos? Men må jeg da få skapt vakuum mellom de to lagene i kokekaret? Eller vil det også fungere som god isolator med luft i mellom ytre og indre lag? Dere som brygger i kjøleboks har kanskje noen tanker? Og vil gjennomføringer i karet som tappekran og luft-dysen til akvariepumpen kunne skape en slag "kulde-bro"?
Selve PID kontrolleren bør være rimelig nøyaktig helt innenfor +- 0,5 grader.
Er det noe jeg bær huske mtp korrodering og forskjellige metaller? (Galvanisk tæring?)
Akkurat denne skal brukes på kjøkkenet til Sous Vide tilberedning av kjøtt/fisk/grønnsaker. Men siden kompetansen er stor blant dere gjør-det-selv karer her på forumet tror jeg dette er rette plassen for et slikt spørsmål.
Skal få laget til et stål kokekar på ca 30 liter som skal felles ned i kjøkkenbenken og det skal være en tappekran som går til sluk. For å beskytte vakuum-posene mot direkte kontakt med varmeelementet skal jeg få laget en "sil-bunn" slik mange bruker under mesking. Siden sous vide handler som slow-cooking er det jo ønskelig å unngå å fyre for kråkene så da lurer jeg på hvordan jeg best beholder varmen i kokekaret uten å tape varme til kjøkkenbenken.
Det er vel to muligheter slik jeg ser det. Enten isolere med "liggeunderlag" e.l eller så bør det vel være mulig å lage karet dobbelt omtrent som en termos? Men må jeg da få skapt vakuum mellom de to lagene i kokekaret? Eller vil det også fungere som god isolator med luft i mellom ytre og indre lag? Dere som brygger i kjøleboks har kanskje noen tanker? Og vil gjennomføringer i karet som tappekran og luft-dysen til akvariepumpen kunne skape en slag "kulde-bro"?
Selve PID kontrolleren bør være rimelig nøyaktig helt innenfor +- 0,5 grader.
Er det noe jeg bær huske mtp korrodering og forskjellige metaller? (Galvanisk tæring?)