Hei!
Er vel nå på mitt 27 brygg siden jeg startet i slutten av februar, så entusiasmen er i allefall på plass.
Men, har til nå prøvd meg mye på oppskrifter jeg har funnet på nettet, enkle varianter i de fleste tilfeller. De siste bryggene har vært kloner, også her er det jo relativt enkelt, bare følge oppskriften.
Startet på en SMaSH serie, som har lært meg en del. F.eks fått smakt på chinook, citra, simcoe, Cascade, nelson sauvin o.l. Denne serien går fortsatt, men ikke lenger som SMaSH.
Har nå prøvd meg frem med Pale Malt som base, og små mengder crystal, hvete, munich og cara-pils (ikke alle samlet). Og mener selv at mye av ølen jeg nå lager smaker godt, kanskje ikke bedre enn smash, men på linje med smashen men med andre smaker pga tilsetningene.
Spørsmålet mitt er enkelt, hvordan går DU frem for å eksperimentere deg nærmere ett over gjennomsnittet godt øl?
Er det noen hovedregler du følger, eller ser du bare for deg hva som kan fungere godt sammen i ølet og prøver dette på forskjellige måter. Da tenker jeg på mesketemp, meskelengde, humlekombinasjoner o.l?
Er vel nå på mitt 27 brygg siden jeg startet i slutten av februar, så entusiasmen er i allefall på plass.
Men, har til nå prøvd meg mye på oppskrifter jeg har funnet på nettet, enkle varianter i de fleste tilfeller. De siste bryggene har vært kloner, også her er det jo relativt enkelt, bare følge oppskriften.
Startet på en SMaSH serie, som har lært meg en del. F.eks fått smakt på chinook, citra, simcoe, Cascade, nelson sauvin o.l. Denne serien går fortsatt, men ikke lenger som SMaSH.
Har nå prøvd meg frem med Pale Malt som base, og små mengder crystal, hvete, munich og cara-pils (ikke alle samlet). Og mener selv at mye av ølen jeg nå lager smaker godt, kanskje ikke bedre enn smash, men på linje med smashen men med andre smaker pga tilsetningene.
Spørsmålet mitt er enkelt, hvordan går DU frem for å eksperimentere deg nærmere ett over gjennomsnittet godt øl?
Er det noen hovedregler du følger, eller ser du bare for deg hva som kan fungere godt sammen i ølet og prøver dette på forskjellige måter. Da tenker jeg på mesketemp, meskelengde, humlekombinasjoner o.l?