Treg/inaktiv gjærstarter

Heisann

Skal brygge i morgen så jeg tenkte jeg skulle forberede en gjerstarter.

Aktiverte gjærpakken på søndag, en WYeast Euro Ale. Kokte opp malt og vann i går kveld og helte gjæren opp i malten i dag morges. Har ristet den mange ganger, men det skjer ikke noe. Gjæren legger seg på bunnen, men virker ikke som det skjer noe. Tempen ligger på omlag 22grader. Bruker alufolie som kork.

Noen ideer om hva som har skjedd, eller hva som kan ha gått galt?
 
Sannsynligvis er ingenting galt. Det tar gjerne en del lenger tid før du ser aktivitet. Gjæren du nevner er også kjent for å bruke litt tid. Tipper det er god gang i morgen. Fortsett å riste så ofte du kan.
 
I en annen tråd (husker ikke hvilken) mente joacim at viss du setter gjærstarteren i kjøleskapet holden den 1 uke.
Dekanter det meste av vørteren , ha igjenn litt som du svirler opp allgjæren med og heller den i brygget.
 
Tilbake
Topp