Tripel og humle

Dag

Norbrygg-medlem
Et spørsmål til de noe mer erfarne, kanskje:
Hvordan kan man brygge noe og få dette produktet til å endre karakter i munnen?
Utgangspunktet er en opplevelse jeg hadde i Amsterdam. Da baren ikke hadde mer Karmeliet Tripel igjen, foreslo bartenderen at jeg skulle forsøke motsetningen, en Westmalle. Skjønte etterhvert at det er allment kjent at disse oppfører seg forskjellig, en Westmalle starter søtlig og avslutter bittert, mens en Karmeliet starter bittert og avslutter søtlig. Etter å ha smakt (ikke bare en gang ;)) kan jeg bekrefte at dette stemmer på en prikk.
Spørsmålet er altså hvordan lage noe som etterligner en Karmeliet?
 
Mmm, Tripel Karmeliet er digg, ref. profilbildet mitt.

Har ikke noen gode svar ang. bittert/søtlig, men vet at de bruker tre forskjellige korn; bygg, hvete og havre.
 
Tilbake
Topp