Tvangskarbonering i Corneliusfat

Da har jeg gått til innkjøp av CO2 anlegg og BeerGun  :)
Jeg ble brått litt usikker på dette med temperaturen under selve tvangskarboneringen.
La oss ta utgpkt i en IPA, den skal ha ca 1,8volum CO2. Trenger jeg å justere noe på trykket om vørteren holder 3C kontra 9C ved tilføring av CO2?
Må temperaturen være konstant i de dagene jeg tilfører trykk?

Håper noen kan skrive noen ord om dette.
 
Kort fortalt, ja.
Kald væske holder lettere på co2 enn varm. Skal du karbonere i romtemperatur må du ha høyere trykk enn om du karbonerer i kjøleskap. Her er en flott tabell oversatt fra engelsk til norsk av en bruker her på forumet jeg ikke kommer på i farta hvem var.
 
Du finner en fin artikkel om CO2 i medlemsseksjonen :)

http://forum.norbrygg.no/index.php/topic,1449.0.html
 
Tilbake
Topp