Vi har hatt en julebokk med Saflager 34/70 på 13 grader i 2,5 uke, nærmer oss deadline for å flaske for å få ferdig øl til jul (Vi er altfor seint ute egentlig vi vet jo det).
Målte gravity til 1020 i helgen og tenkte at vi kjører opp temperaturen litt for å få gjære ut mer og for å fjerne evt diacetyl.
Har nå skrudd opp temperaturen til 16grader og regner med at vi kjører flasking om noen dager.
Men jeg ser at det står flere plasser at bokk-øl og lager-øl ofte har sekundærgjæring på 2-3 grader i opptil en uke, hva skjer i denne gjæringen og er det nødvendig?
Målte gravity til 1020 i helgen og tenkte at vi kjører opp temperaturen litt for å få gjære ut mer og for å fjerne evt diacetyl.
Har nå skrudd opp temperaturen til 16grader og regner med at vi kjører flasking om noen dager.
Men jeg ser at det står flere plasser at bokk-øl og lager-øl ofte har sekundærgjæring på 2-3 grader i opptil en uke, hva skjer i denne gjæringen og er det nødvendig?