Hei.
Vi brygget en Farmhouse/Saison fra olbrygging.no. Byggeprosessen gikk forholdsvis greit, litt stuck mash og ujevn temp mellom topp og bunn, men Og traff nesten. 1.062 (target 1,065). Den ble gjæret på 16-17C med Safebrew BE-256 som skulle gi renere smak fremfor høy temp. Etter 9 dager var Fg 1,009 og den smakte surt. Vi satt opp tempen til 22C og flasket 4 dager etter på Fg 1,007 som også var target. Ølen smaker greit ved første slurk, men gir en såpeaktig usmak/ettersmak som øker etter hver slurk. Er det noen som vet hva som har gått galt?
Vi brygget en Farmhouse/Saison fra olbrygging.no. Byggeprosessen gikk forholdsvis greit, litt stuck mash og ujevn temp mellom topp og bunn, men Og traff nesten. 1.062 (target 1,065). Den ble gjæret på 16-17C med Safebrew BE-256 som skulle gi renere smak fremfor høy temp. Etter 9 dager var Fg 1,009 og den smakte surt. Vi satt opp tempen til 22C og flasket 4 dager etter på Fg 1,007 som også var target. Ølen smaker greit ved første slurk, men gir en såpeaktig usmak/ettersmak som øker etter hver slurk. Er det noen som vet hva som har gått galt?