Mitt brygg er snart klar for flasking, men dessverre har ikke gjæringskontrollen vært helt som ønsket.
Gjæringsdunken står i et rom med varmekabler, men med innerdør ut til kaldt rom, slik at det lekker mye varme ut, og temperaturen varierer deretter. Også noe sol som kommer inn å varmer opp rommet til tider, dog ikke direkte sollys på dunken.
Har vært innom hver dag for å sjekke temp. De første 5 dagene lå den stabilt på 18,5 grader, men etter det har det variert fra 15 en dag til 24 en annen. Nå gjærer den på dag 11.
Vil denne temperatursvingningen ha gitt mye utskillelse av usmaker i ølet, eller har stabil temperatur.under stormgjæringa "reddet" det?
Gjæringsdunken står i et rom med varmekabler, men med innerdør ut til kaldt rom, slik at det lekker mye varme ut, og temperaturen varierer deretter. Også noe sol som kommer inn å varmer opp rommet til tider, dog ikke direkte sollys på dunken.
Har vært innom hver dag for å sjekke temp. De første 5 dagene lå den stabilt på 18,5 grader, men etter det har det variert fra 15 en dag til 24 en annen. Nå gjærer den på dag 11.
Vil denne temperatursvingningen ha gitt mye utskillelse av usmaker i ølet, eller har stabil temperatur.under stormgjæringa "reddet" det?