Da så.. Men du Hr. Gahr, har du noen gang prøvd å lage ett øl med bare en maltsort? Som jeg nevnte i tidligere post.Gahr skrev:Zalo er helt topp, så lenge man skyller.
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
VillWonka skrev:Da så.. Men du Hr. Gahr, har du noen gang prøvd å lage ett øl med bare en maltsort? Som jeg nevnte i tidligere post.Gahr skrev:Zalo er helt topp, så lenge man skyller.
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
Kult! Da blir det en det en SMaSH i helgen!!Gahr skrev:VillWonka skrev:Da så.. Men du Hr. Gahr, har du noen gang prøvd å lage ett øl med bare en maltsort? Som jeg nevnte i tidligere post.Gahr skrev:Zalo er helt topp, så lenge man skyller.
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
Ja. Pleide å lage IPA med kun pale malt og Cascade før. Ligger en oppskrift på forumet, under vinneroppskrifter i lys ale et sted. Mener det var i 2007.
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
Jeg ser de har en oppskrift på hopville, er den noelunde korrekt eller?Gahr skrev:#100 er kanonøl. Og det har en relativt enkel oppskrift.
laster ned fra tbn nå!Kjetil S skrev:Jeg tror den er riktig, men du bør høre gjennom podcasten om #100 på The Jamil Show, den er svært informativ: http://thebrewingnetwork.com/shows/606
VillWonka skrev:Så visst jeg vasker med Zalo, og skyller med det sykt varme vannet jeg har i kranen så er ikke det godt nok? PBW kanskje? Jeg har ritzenhoff ølglass for Weissbier som jeg behandler etter beste evne, har aldri vært i oppvaskmaskin. Vasker grundig og skyller godt
Tja si det du.. Jeg har prøvd litt forskjellig egentlig, stegmesk med rast på 51, noe jeg har sett i ettertid er en smule lavt for proteinrest.. Ellers anbefalte temperaturer for "tørt øl" eller smaksrikt øl. Jeg har vært på 70 i en time på ett øl, 65 på ett annet, men ser ikke kjempeforskjell. Nå i helgen tenkte jeg å prøve en smash hvor jeg mesker på 62 og 70, 80 min til sammen, og utmesk på 76 i 10min. Jeg prøver og så ser jeg hvordan det går. Blir sikkert bra det ?? :-DErik1984 skrev:Jeg er enig i at det må være en prosess-ting som gir eller ikke gir skum. Nå skummer jo ikke rent vann så det må være noe som tilsettes i bryggingen - videre så er det så vidt meg bekjent ikke noen korrelasjon mellom mye humle og mye skum så det må være malten som gir skummet. Når Gahr (og andre) kan brygge IPA med kun pale ale må konklusjonen her være at det er noe i mesketrinnet som gjør noe med skummet. At det er gjæren som er det viktigste tror jeg ikke så mye på siden utgangspuktet må dannes i mesken og gjæren ikke spiser voldsomme mengder proteiner.
Det som stabiliserer bobler er et overflateaktivt molekyl som for eksempel et protein. Så hvordan ser meskeskjemaet ditt ut? Har du lange opphold på lav temperatur eller mesker du ekstremt lenge?
neslekkim skrev:Ifølge artiklene på forumet, så må du ungå temperaturer under 60ish for å ikke ødelegge for skumfasthet i meskina. Speidel f.eks anbefaler å starte på 38 grader, noe som da ikke er så.. lurt..?
Der var du Bjarne! Det var den mistanken jeg satt igjen med jeg også etter å ha lest litt om enzymer og mesking på forskjellige temperaturer. I helgen hopper jeg over den lave innmeskingstempen på speidelen! Krysser fingre for at det blir bedreBjarneHB skrev:neslekkim skrev:Ifølge artiklene på forumet, så må du ungå temperaturer under 60ish for å ikke ødelegge for skumfasthet i meskina. Speidel f.eks anbefaler å starte på 38 grader, noe som da ikke er så.. lurt..?
Brygger med speidel og hadde litt problemer med skum jeg også. Pleide å meske inn på 40C men etter at jeg startet å meske inn på 60C har jeg fått mye bedre skumfasthet.
Kunne ikke sagt meg mere enig, kjørte akkurat samme program, det ble skum, men jaggu forsvant det fort også! Bra med kullsyre forøvrig så ølet er frisk og godt, men jeg digger å smatte på skummet i barten, så jeg ble noe skuffet kan du si!Erlendso skrev:Jepp; Har stort sett sluttet å stegmeske på Speidelen jeg og. Husker en gang jeg kjørte 5 min 40*C, 10 min 52*C, 40 min 62*C, 20 min 72*C, og utmesk 10 min 78*C på en Weizen. Den gjæret altfor godt ut, og mener det ikke var mye skum å ringe hjem om.