Georg J. skrev:Jeg har også handlet litt begge steder, og heller mot Bryggselv grunnet lynrask levering og løpende info om status på pakking og sending.
Bryggselv er også den beste tilbyderen av knust malt for oss som ikke får MM til jul :roedme:
Aleksander_B skrev:Takker Erik og fruen for en knallbra bryggerbutikk for oss!
Kjøpte også malt fra Vin og Bar til mitt første brygg. Noe som resulterte i 7 timers arbeid med morteren for å knuse 4 kilo korn.Aleksander_B skrev:Georg J. skrev:Jeg har også handlet litt begge steder, og heller mot Bryggselv grunnet lynrask levering og løpende info om status på pakking og sending.
Bryggselv er også den beste tilbyderen av knust malt for oss som ikke får MM til jul :roedme:
Kommer for alltid til å huske bryggedag for mitt første brygg.
Foretok en minimesk og kornet var kjøpt ifra VinogBar. Hadde ikke mølle selv, og stod i nærmere 1 time og knuste korn med kjevle og morter
*Elsker sin MM2!
Marius G skrev:Kjøpte også malt fra Vin og Bar til mitt første brygg. Noe som resulterte i 7 timers arbeid med morteren for å knuse 4 kilo korn.
*Elsker sin Corona mølle og håper på MM3 til jul.
Georg J. skrev:...Handlet forøvrig gjær og humle fra petit på tirsdag, og malt og mer humle fra Bryggselv på onsdag, så nå er det førstemann til postkassa ;D
Brukte en liten krydder-morter.Ole Mørkved skrev:Marius G skrev:Kjøpte også malt fra Vin og Bar til mitt første brygg. Noe som resulterte i 7 timers arbeid med morteren for å knuse 4 kilo korn.
*Elsker sin Corona mølle og håper på MM3 til jul.
Syv timer? Har selv brukt den metoden, men ikke brukt mer enn et par timer på ca 6 kilo med malt. Dog har jeg en forholdsvis stor morter, som har vært i den slags tjeneste for siste gang.
jikvig skrev:Dette forumet trenger sårt et "like/+1 system"...
For alle oss som ikke gidder å skrive men som er enige.
Espen Unnvik skrev:Registrerer at de fleste som har ting å beklage seg over har problemer med leveringstid.
OK, har man avtalt at en vare skal sendes samme dag så er det jo greit om leverandøren gjør som avtalt.
Men, slikt ser vi jo også i ALLE andre sammenhenger, så kanskje vi som hjemmebryggere også må se litt på våre egne rutiner.
For eksempel: er det lurt å planlegge ett brygg to dager før man skal brygge når man mangler helt essensielle ingredienser og
ikke har en backup plan ?
Selv pleier jeg å bruke god tid på å planlegge ett brygg, av og til gjerne uker, kanskje måneder.
Finjusterer på oppskriften, vannjustering, valg av gjær, humle etc....hvis det er en øltype jeg ikke er godt kjent med bruker jeg god tid på lese meg opp på emnet, finne flere kilder osv...
Når jeg føler at oppskriften er på plass bestiller jeg inn de varene jeg trenger, så brygges det når det passer.
Da slipper jeg også å bli frustrert og forbanna når jeg egentlig skulle ha en kosedag med brygging.
Når det gjelder gjær synes jeg forøvrig det er greit å ha en liten private "gjærbank" med noen få men "multianvendbare" gjærtyper, slik at om jeg skulle få ett innfall har jeg muligheten til å brygge innen ett par dager.