?????bryggeforbud
Kom hit med det da....Duofiller og Oktober SL1 o.l og jobben går raskt
hehe - små batcher og flasker er da en enkel og grei løsning?Samme problemstilling her 8 fat og alle i sving samtidig som at "ønskelisten" over hva jeg har lyst å brygge er uendelig lang
Det var flere forslag de amerikanske med 8 g/l og 6 g/l, de 2 italienske med ca 1 g/l. Weyermann sin var uten tørrhumle.Nå har jeg jo null greie på tørrhumling med sånne humler, men ser for meg at 4 gr/l bør holde. Synes forslaget i den artikkelen Kurt lenka til, var drøyt.
ja, det var de drøyeste jeg tenkte på. Jeg begynner i alle fall ikke der. 1 g/l er kanskje veldig forsiktig. Jeg tar sjansen på 4. Men jeg ser at jeg jo må vente med tørrhumlinga til den andre batchen, om jeg vil høste gjæren. Eller jeg kan stikke om før tørrhumling. Eller så kan jeg jo dra en Denny Conn og gi blaffen i om jeg starter gjæringa av neste bacth med gjærhumlesuppe. (Nei, trur vel ikke det, kanskje med en IPA, men ikke med pils.) Eller jeg kan vaske gjæren, men det frister ikke.Det var flere forslag de amerikanske med 8 g/l og 6 g/l, de 2 italienske med ca 1 g/l. Weyermann sin var uten tørrhumle.
Birra Venezia - Brew Your Own
Birra Venezia (5 gallons/19 L, all-grain)OG = 1.049 FG = 1.010 ABV = 5.2% SRM = 5 IBU = 32 This Italian Pilsner has an aroma of citrusy lemon balm, herbaceous bergamot, andbyo.comBirrificio Italiano’s Tipopils (1996) clone - Brew Your Own
Birrificio Italiano’s Tipopils (1996) clone (5 gallons/19 L, all-grain)OG = 1.049 FG = 1.010 SRM = 4 IBU = 32 ABV = 5.2% This is the original recipe brewed by Agostino Arioli inbyo.com
Noen som har tilgang til den nyeste Tipopils?
Måtte forstørre og finstudere... jeg klarer faktisk ikke se noen forskjell mellom pils og bohemian... Muligens ett hårstrå høyere EBC på Bohemian, men det bør være mer forskjell enn det siden dette er to forskjellige produkt?Ser også at det ikke er mye, om noen, forskjell på vanlig pilsmalt og Bohemian. Men Barke skiller seg litt ut og det stemmer etter min erfaring.
Vis vedlegget 54643
Måtte forstørre og finstudere... jeg klarer faktisk ikke se noen forskjell mellom pils og bohemian... Muligens ett hårstrå høyere EBC på Bohemian, men det bør være mer forskjell enn det siden dette er to forskjellige produkt?
Jaja...endte opp med en sekk Bohemian etter en tur på Ølbrygging i dag... Weiermann sin pilsner har jeg fra før så da er det jo bare å fyre opp Speidelen og teste..Det er kanskje ikke annen forskjell enn at byggkornet til Bohemian er dyrket i Tsjekkia, så er prosessen videre i malteriet den samme for alt pilsmalt?
De har versjonen som heter Floor Malted Bohemian også som er fremstilt med en annen prosess og den skiller seg litt fra den "vanlige", omtrent som Barke
Italiensk pils står på planen her i løpet av senvinter/ vår. Tror neppe jeg kommer til å prioritere å få tak i Eraclea.Ut fra Weyermanns smakshjul ser jo dette ut som en veldig spennende og smaksrik malt!
Tror jeg må prøve dette i mørk lager en gang. Kanskje neste års juleøl!
Ser også at det ikke er mye, om noen, forskjell på vanlig pilsmalt og Bohemian. Men Barke skiller seg litt ut og det stemmer etter min erfaring.
Spennende dette med italiensk tørrhumlet pils. Var ikke klar over denne stilen og dere har inspirert meg til å prøve. Har ikke Eraclea eller Barke i hus men en sekk med Bohemian så det får bli den. Og så var Saphir kjempebillig hos Petit så jeg røyk på en pose der. Magnum/Perle/Saphir eller Magnum/Mittelfrüh/Saphir.
Vis vedlegget 54643
Usikker på hvor stor forskjell Eraclea utgjør. Skal fyre opp første batch med Eraclea i begynnelsen av uken. Det blir en Peroni ”klone” med Magnum og Saaz. Siden det blir et nøytralt øl blir det lettere å få et inntrykk av smaken. Kommer tilbake med smaksrapporter etterhvert. Blir det noe i nærheten av Peroni er jeg storfornøyd. Regner med at det også blir en italiensk pils med tørrhumle før jul.Italiensk pils står på planen her i løpet av senvinter/ vår. Tror neppe jeg kommer til å prioritere å få tak i Eraclea.
Vil en blanding av vanlig pils og vienna gi litt av det samme. F.eks 60/40.
Absolutt! Får selvsagt ikke tak i den spesielle maisen fra Bergamo som brukes i Peroni, men satser på at vanlig flaket mais gjør nyttenKommer du til at bruke mais?