wheatmalt

Kan jeg bruke wheat malt for å få mer skumfasthet?
Tenkte følgende til en 23 liter batch:

7000 gr pilsnermalt
1500 gr farin
100 gr wheatmalt

WLP500 slurry
 
Det hevdes at hvetemalt kan brukes til det, i likhet med 'torrefied wheat', som virker som puffet hvete. I dette tilfellet så ville jeg kanskje brukt litt mer hvetemalt for å få denne effekten, men det spørs om det virkelig er nødvendig.
 
takk, tror jeg kan godt prøve med 200 gramm  :)

er det eggehvitstoffene i hvetemalt som sørger for stiver skum?
 
Normalt skal det dog ikke være nødvendig å bruke hvete for å bedre skummet. Hvis bryggeprosessen forøvrig er bra, trenger man det ikke egentlig.
 
Har prøvd både med og uten, og har ikke registrert noen statisisk  :attevar: sikker sammenheng mellom litt hvete og mye skum.  Har ikke alltid fått mye skum på hveteølene mine heller.  Så jeg er nok enig med Gahr, - går prosessen som den skal får en godt og holdbart skum likevel.  Får som regel belgiske blondegardiner i mine tomme glass, men dog ikke alltid.  Kommer etterhvert til å slutte med hvete i øl hvor det tradisjonelt ikke hører hjemme - det er nemlig ikke noe hokuspokus med det.
 
Tilbake
Topp